Το tasty σάντουιτς με leftover που θα σε εμπνεύσει να πεις «όχι» στο food waste

Το tasty σάντουιτς με leftover που θα σε εμπνεύσει να πεις «όχι» στο food waste

Τo tasty σάντουιτς με leftover, το οποίο σου προσφέρει ένα ολοκληρωμένο, χορταστικό γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας.

Ακούγοντας τους περιβαλλοντολόγους να επισημαίνουνπως διανύουμε μία κρίσιμη εποχή για το μέλλον του πλανήτη, αναρωτιέσαι τι θα μπορούσες να κάνεις, για να μετατρέψεις τη βιωσιμότητα σε τρόπο ζωής. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως θα αλλάξεις εξ ολοκλήρου την καθημερινότητά σου εν μία νυκτί, αλλά πως θα βελτιώσεις σταδιακά τις συνήθειές σου σε συγκεκριμένους τομείς. Και ένας από αυτούς είναι η διατροφή σου.

Αρκεί να αναφέρουμε πως περίπου 1,3 δισ. τόνοι φαγητού καταλήγουν κάθε χρόνο στις χωματερές, δηλαδή το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής, για να καταλάβεις πως εκείνη η επιπλέον μερίδα που ξέμεινε στο ψυγείο σου και τελικά πέταξες ή τα λεμόνια που χάλασαν πριν τα χρησιμοποιήσεις, είναι μόνο ένα μικρό κομματάκι από το τεράστιο παζλ του προβλήματος που ονομάζεται food waste.

Και αν θέλεις να γίνεις μέρος της λύσης αυτού του παζλ, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, είναι η ιδανική αφορμή! Διότι σε εμπνέει να τρυπώσεις στην κουζίνα σου και να ανακαλύψεις γευστικούς τρόπους για να μειώσεις το οικολογικό σου αποτύπωμα. Μάλιστα, ένας από αυτούς είναι και τo tasty σάντουιτς με leftover, το οποίο σου προσφέρει ένα ολοκληρωμένο, χορταστικό γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας.

Τasty σάντουιτς με leftover κοτόπουλου, δροσερή sour cream και «νότες» salsa

Αλήθεια, πόσες φορές έχεις πετάξει μία μερίδα φαγητού επειδή δεν ήξερες πώς να την αξιοποιήσεις την επόμενη μέρα; Είτε ήταν μερικές πατάτες φούρνου και ψητά λαχανικά, είτε μία μερίδα ριζότο ή αρκετή ψίχακοτόπουλου, αυτή η μερίδα θα μπορούσε να γίνει η γέμιση ενός σπιτικού σάντουιτς, εξίσου λαχταριστού και gourmet με αυτά που τρως στα street food στέκια της πόλης.

Ποιο είναι το μυστικό για να δημιουργήσεις ένα τέτοιο σάντουιτς; Να βρεις τον τρόπο να «δέσεις» αρμονικά τα υλικά που θα συμπεριλάβεις σε αυτό. Πώς θα το πετύχεις; Προσθέτοντας στη συνταγή τον κατάλληλο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό, σύμφωνα πάντα με τη γέμιση του σάντουιτς. Για παράδειγμα, αν σου έχουν περισσέψει μπριζολάκια, θα χρησιμοποιήσεις τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό, ενώ αν η βάση του σάντουιτς είναι plant based, θα επιλέξεις τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών ή τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό BIOΛαχανικών.

655DC6DF-6A53-4FD5-9EE0-DAFCE6338FDA.jpeg

Στην πρόταση που ακολουθεί, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας, ένα συστατικό εμπνευσμένο από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής του ζωμού, έναν ζωμό που δεν περιλαμβάνει συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ή ενισχυτικά γεύσης, ενώ αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιείς στις συνταγές σου.

Για να ετοιμάσεις το πιο tasty σάντουιτς με leftover, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

• 500 γρ. ψίχα κοτόπουλου • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας• 1 κρεμμύδι• 2 κ.γ. σκόνη τσίλι• 1φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ• 4 τορτίγιες (ή ψωμί)• Sour cream• Σάλτσα ντομάτας ή salsa

Θα ξεκινήσεις την παρασκευή του σάντουιτς, ετοιμάζοντας τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας, τονοποίο θα διαλύσεις για 2 λεπτά σε βραστό νερό. Έπειτα, θα προθερμάνεις τον φούρνο σου στους 180°C και όταν ο ζωμός θα είναι έτοιμος, θα ανακατέψεις τη μισή ποσότητα που έφτιαξες με το τσίλι, το κρέας και το κρεμμύδι, το οποίο προηγουμένως θα έχεις ψιλοκόψει.

A16A88B0-102D-43FD-B4EC-3C5A9CE6DF07.jpeg

Θα βάλεις το μείγμα σε ένα βαθύ τηγάνι, θα προσθέσεις λίγο ελαιόλαδο και θα τοποθετήσεις το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Θα ανακατέψεις καλά το μείγμα μέχρι να δέσει και να γίνει ομοιόμορφο. Μόλις το μείγμα αποκτήσει την επιθυμητή όψη, θα αποσύρεις το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.

Θα περιμένεις λίγα λεπτά να κρυώσει το μείγμα και στη συνέχεια, θα γεμίσεις με αυτό τις τορτίγιες ή τα ψωμάκια που επέλεξες. Θα πασπαλίσεις κάθε σάντουιτς με μπόλικο τσένταρ, λίγες κουταλιές του γλυκού από sourcream και σάλτσα ντομάτας. Θα βάλεις τα σαντουιτσάκια για 10 λεπτά στο φούρνο. Όταν τα βγάλεις και τα σερβίρεις, μπορείς να συνοδεύσεις με πράσινη σαλάτα ή φουρνιστά στικς από γλυκοπατάτα.

Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως η παραπάνω συνταγή είναι καθαρά ενδεικτική και σκοπό έχει να σε εμπνεύσει να δημιουργήσεις μία διαφορετική εκδοχή του κλασικού σάντουιτς με leftover κοτόπουλου. Αντλώντας ιδέες από τη λίστα των υλικών μας και εμπλουτίζοντας τη συνταγή με τον κατάλληλο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό που θα αναδείξει τα leftover σου, να είσαι σίγουρη πως το πιάτο που θα ετοιμάσεις, θα γίνει σύντομα ένα από τα αγαπημένα σου comfort food και θα δώσει μία πιο βιώσιμη «νότα» στο μενού σου!