Σου έχουμε την τέλεια μαρινάδα για τις χοιρινές μπριζόλες

Σου έχουμε την τέλεια μαρινάδα για τις χοιρινές μπριζόλες

Τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις για να ετοιμάσεις μία τέλεια μαρινάδα για τις χοιρινές μπριζόλες, ενώ σου αποκαλύπτουμε το σπιτικό Knorr inspiration που θα κάνει το καλοκαιρινό μπάρμπεκιου μία άκρως απολαυστική foodie εμπειρία!

Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού που δεν σκοπεύεις να τα αξιοποιήσεις κάνοντας ηλιοθεραπεία και βουτιές στη θάλασσα, αποτελούν την ιδανική ευκαιρία να καλέσεις την παρέα στο σπίτι και να απολαύσετε όλοι μαζί ένα μπάρμπεκιου στον κήπο, τη βεράντα ή το μπαλκόνι σου.

Όπως πάντα, θα μοιραστείτε την προετοιμασία του γεύματος, τη λίστα με τις πρώτες ύλες και τα ποτά. Ο πιο έμπειρος θα ασχοληθεί με το ψήσιμο, κάποιοι άλλοι με την προετοιμασία των ορεκτικών, ενώ ο ζαχαροπλάστης της παρέας θα αναλάβει να ετοιμάσει το επιδόρπιο. Και ακριβώς επειδή το φαγητό θα είναι η αφορμή για να έρθετε πιο κοντά, είναι σημαντικό η γεύση του να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, αρκεί ένας έμπειρος ψήστης και τα κατάλληλα εργαλεία, για να εξασφαλίσεις ένα ψήσιμο επαγγελματικών προδιαγραφών στις χοιρινές μπριζόλες σας; Η αλήθεια είναι πως όχι, ωστόσο, επενδύοντας σε μία ευρηματική μαρινάδα, η οποία θα «απογειώσει» τη γεύση της πρώτης ύλης, να είσαι σίγουρη πως δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι κρέας στην πιατέλα.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις για να ετοιμάσεις μία τέλεια μαρινάδα για τις χοιρινές μπριζόλες, ενώ σου αποκαλύπτουμε το σπιτικό Knorr inspiration που θα κάνει το καλοκαιρινό μπάρμπεκιου μία άκρως απολαυστική foodie εμπειρία!

Η τέλεια, homemade μαρινάδα για τις πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως κάθε κρέας έχει και τη μαρινάδα του. Αυτό σημαίνει πως διαφορετικά υλικά θα χρησιμοποιήσεις για το κοτόπουλο και άλλα για το χοιρινό. Και αν υπάρχει κάτι που μπορεί να «απογειώσει» την υφή και τη γεύση του χοιρινού, αυτό είναι ένα «πλούσιο» μεσογειακό μείγμα από ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, δεντρολίβανο, βασιλικό ή φασκόμηλο, ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις σου.

Συνδυάζοντας κάτι από τα παραπάνω με μερικά επιπλέον υλικά και κυρίως, με τον Κnorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό, θα αναδείξεις μοναδικά τη φυσική γεύση της πρώτης ύλης, δηλαδή της μπριζόλας. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ζωμός δεν περιέχει συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ή πρόσθετα ενισχυτικά γεύσης, ενώ είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής του ζωμού.

Για να ετοιμάσεις τη μαρινάδα, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

• 1 τεμάχιο Κnorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό• 100 γρ. λιαστές τομάτες σε ελαιόλαδο(στραγγισμένες)• 1 κ.σ. κουκουνάρι• 3 κ.σ. ελαιόλαδο• 1 σκελίδα σκόρδου• 1/2 φλ. κρασί κόκκινο (προαιρετικά)• 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό• Πιπέρι• Αλάτι

Θα ξεκινήσεις την προετοιμασία της μαρινάδας, ετοιμάζοντας τα υλικά σου. Αυτό σημαίνει πως θα ψιλοκόψεις τον βασιλικό, θα λιώσεις το σκόρδο, θα στραγγίξεις καλά τις λιαστές ντομάτες και θα αλατοπιπερώσεις το κρέας που σκοπεύεις να ψήσεις.

Έπειτα, θα πολτοποιήσεις στο μπλέντερ τον Knorr«Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό, τις λιαστές ντομάτες, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρασί και τον βασιλικό. Με το μείγμα που θα δημιουργήσεις, θα αλείψεις πολύ καλά την επιφάνεια κάθε μπριζόλας, θα τοποθετήσεις όλες τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο μπολ και θα σκεπάσεις το μπολ με ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη.

Θα βάλεις το μπολ με τις μπριζόλες στο ψυγείο και θα τις αφήσεις για 1 με 2 ώρες ή για ένα ολόκληρο βράδυ, ώστε να τραβήξουν καλά τα υγρά, τη γεύση και το άρωμα της μαρινάδας. Να ξέρεις πως χάρη στον Knorr«Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό, οι μπριζόλες θα αποκτήσουν μία πιο γεμάτη γεύση, εμπλουτισμένη με «νότες» από πράσο, καρότο και εκλεκτά μυρωδικά.

A73D886F-18FA-4D78-9636-41ED5A89BF31.jpeg

Τέλος, όταν θα βγάλεις τις μπριζόλες από το ψυγείο και θα είσαι έτοιμη να προχωρήσεις στο ψήσιμο, μην ξεχάσεις να στραγγίξεις καλά το κρέας από τη μαρινάδα, χωρίς να το ξεπλύνεις. Μπορείς να ψήσεις τις μπριζόλες σε προθερμασμένη ψησταριά, ψήνοντας κάθε πλευρά της μπριζόλας για 5 με 7 λεπτά.

Αν θέλεις τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού να έχουν μία μοναδική γεύση, τότε ένα σπιτικό μπάρμπεκιου είναι η ιδανική αφορμή για να έρθεις κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, μέσω της απόλαυσης του φαγητού. Και προσθέτοντας στη λίστα των υλικών τον Knorr«Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό, ο οποίος ταιριάζει τέλεια στις σάλτσες, τις σούπες, τον κιμά και όλα τα φαγητά με κρέας, μπορείς να είσαι σίγουρη για την επιτυχία αυτής της μαγειρικής πρόκλησης!