Ζουμερό μπαρμπούνι με μπαχαρικά για τα καλοκαιρινά ραντεβού με την παρέα

Ζουμερό μπαρμπούνι με μπαχαρικά για τα καλοκαιρινά ραντεβού με την παρέα

Έχουμε συγκεντρώσει αναλυτικά τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις για να τη δοκιμάσεις, ενώ σου αποκαλύπτουμε τη «σπιτική Knorr» προσθήκη, η οποία θα σε γεμίζει έμπνευση για κάθε foodie πρόκληση, όπως αυτή!

Αν υπάρχουν μέρες που είσαι στο γραφείο όμως,λαχταράς να βρεθείς σε ένα μικρό ταβερνάκι και να τσιμπολογήσεις μεζέδες και θαλασσινά, ακούγοντας το κύμα, να ξέρεις πως υπάρχει λύση. Όχι, δεν χρειάζεται να αναβάλεις τις υποχρεώσεις σου, ούτε να ψάξεις γιαακτοπλοϊκά. Αρκεί να τρυπώσεις στην κουζίνα σου!Διότι εκεί υπάρχουν τα υλικά που θα σε εμπνεύσουν να ετοιμάσεις νόστιμα πιάτα, τα οποία έχουν άρωμα καλοκαιριού.

Πρόκειται για τους κλασικούς μεζέδες που συνδυάζονταιμε μπύρα, κρασί ή τσίπουρο, ενώ με τη γεύση και το άρωμά τους κάνουν για λίγο το μπαλκόνι σου να θυμίζει νησί ή έστω, παραδοσιακή ψαροταβέρνα. Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, να πήγαινες μία βόλτα στη λαϊκή της γειτονιάς σου, για να προμηθευτείς φρέσκο μπαρμπουνάκι, δηλαδή τον «πρωταγωνιστή» μίας πρωτότυπης, καλοκαιρινής συνταγής που αξίζει να συστήσεις στους φίλους σου;

Αν η σκέψη και μόνο σε ενθουσιάζει, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει αναλυτικά τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις για να τη δοκιμάσεις, ενώ σου αποκαλύπτουμε τη «σπιτική Knorr» προσθήκη, η οποία θα σε γεμίζει έμπνευση για κάθε foodie πρόκληση, όπως αυτή!

Συνταγή για λαχταριστό μπαρμπούνι με «πινελιές» μπαχαρικών

Ανεξάρτητα από το αν σκοπεύεις να οργανώσεις μία απογευματινή ουζοκατάσταση στο μπαλκόνι σου, με λίγους και εκλεκτούς μεζέδες ή με ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα, το μπαρμπούνι είναι μία προσθήκη που θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σου. Τι κι αν δεν είσαι εξοικειωμένη με τη θαλασσινή κουζίνα; Η συνταγή που ακολουθεί θα σου φανεί «παιχνιδάκι», ενώ περιλαμβάνει ένα συστατικό που υπόσχεται να «απογειώσει» γευστικά το πιάτο σου.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό BΙΟ Λαχανικών, έναν vegan, gluten free ζωμό, εμπνευσμένοαπό τις ανάγκες της ελληνικής κουζίνας. Ο συγκεκριμένος ζωμός δεν περιέχει συντηρητικά ή τεχνητά γεύσης, αλλά διαθέτει επιλεγμένα συστατικά τα οποία καλλιεργούνται με βάση τις προδιαγραφές της βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BF4B9656-5A22-4518-AAAA-E63C1CCE812E.jpeg

Για να ετοιμάσεις ένα λαχταριστό μπαρμπούνι με «πινελιές» μπαχαρικών, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

• 8 μπαρμπούνια• 1 τεμάχιο Κnorr «Σπιτικό» Ζωμό BIO Λαχανικών• 200 ml ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι• 1 σκελίδα σκόρδο• 50 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι• 1 κ.γ. σαφράν• 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι• 3 κ.σ. ελαιόλαδο• 2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη• 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, προετοιμάζοντας τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Αυτό σημαίνει πως θα ψιλοκόψεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, θα στύψεις τα πορτοκάλια και θα καθαρίσεις τα μπαρμπούνια. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να ζητήσεις από τον ιχθυοπώλη να σου καθαρίσει τα ψάρια, όταν τα προμηθευτείς.

Έπειτα, θα μαρινάρεις καλά τα μπαρμπούνια σε ένα μείγμα που θα περιλαμβάνει, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σαφράν, πιπέρι και θυμάρι. Θα αφήσεις τα μπαρμπούνια για 30 λεπτά περίπου να απορροφήσουν καλά τη μαρινάδα.

Στη συνέχεια, θα ρίξεις λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και θα τοποθετήσεις το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Θα ρίξεις μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο, θα τα σοτάρεις καλά και θα προσθέσεις το κύμινο. Θα προσθέσεις τον χυμό πορτοκαλιού και την ίδια στιγμή,θα χαμηλώσεις τη φωτιά, αφήνοντας το μείγμα να σιγοβράσει.

A9C8A123-1DCD-404A-B15D-F1179A1A725C.jpeg

Θα προσθέσεις τον χυμό ντομάτας και θα περιμένεις για 1 με 2 λεπτά. Έπειτα, θα προσθέσεις στο σκεύος τον Κnorr «Σπιτικό» Ζωμό BIO Λαχανικών και μόλις διαλυθεί, θα τοποθετήσεις προσεκτικά στο τηγάνι τα μαριναρισμένα μπαρμπούνια. Θα χαμηλώσεις την ένταση της φωτιάς και θα αφήσεις τα μπαρμπούνια να σιγοβράσουν για 3 με 5 λεπτά.

Τέλος, μόλις τα μπαρμπούνια θα έχουν αποκτήσει μία ρόδινη, χρυσαφένια κρούστα, θα τα αποσύρεις από το τηγάνι και θα τα τοποθετήσεις σε μία πιατέλα, την οποία θα έχεις «ντύσει» με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφού αποσύρεις όλα τα μπαρμπούνια από το τηγάνι, μπορείς να σερβίρεις το πιάτο σου.

Αν θέλεις, λοιπόν, να δώσεις μία πιο καλοκαιρινή «νότα» στα σπιτικά γεύματα που διοργανώνεις για την παρέα σου, το ζουμερό μπαρμπουνάκι με μπαχαρικά είναι ένα έδεσμα που αξίζει μία θέση στο μενού σου. Όχι μόνο επειδή δεν απαιτεί να περάσεις πολλή ώρα στην κουζίνα για να το απολαύσεις, αλλά διότι περιλαμβάνει τον Κnorr «Σπιτικό» Ζωμό BIO Λαχανικών που προσφέρει πλούσια γεύση από καρότα, κόκκινη πιπεριά και μυρωδικά σε κάθε μπουκιά!