Summer barbeque: Το μενού για το πιο απολαυστικό outdoors gathering με την παρέα

Summer barbeque: Το μενού για το πιο απολαυστικό outdoors gathering με την παρέα

Λίστα με τα νόστιμα πιάτα που αξίζουν μία θέση στα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου με την παρέα σου, καθώς είναι αυτά που θα σας φέρουν ακόμη πιο κοντά, μέσω της μοναδικής, σπιτικής απόλαυσης του φαγητού.

Τα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου αποτελούν μία καθιερωμένη «ιεροτελεστία», που θέλεις να απολαμβάνεις στο έπακρο, είτε είσαι η οικοδέσποινα, είτε όχι. Έτσι και αλλιώς, για εσένα είναι ουσιαστικά μία παρεΐστικη, foodie εμπειρία, η οποία όταν γίνεται συνεργατικά και συμμετέχουν όλη στην προετοιμασία της, είναι πολύ πιο απολαυστική.

Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή το μενού του μπάρμπεκιου, το οποίο δεν πρέπει να αφήνει κάποιον «στην απ’ έξω», ειδικότερα τους χορτοφάγους ή τους pescatarian της παρέας. Και για να διαμορφώσεις ένα ολοκληρωμένο BBQ μενού, χρειάζεται να επενδύσεις σε μικρές ποσότητες από διαφορετικές πρώτες ύλες, κρέατα και λαχανικά, ορεκτικά vegan ή μη, σάλτσες και ντιπ που «δένουν» αρμονικά διαφορετικές γεύσεις μεταξύ τους.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με τα νόστιμα πιάτα που αξίζουν μία θέση στα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου με την παρέα σου, καθώς είναι αυτά που θα σας φέρουν ακόμη πιο κοντά, μέσω της μοναδικής, σπιτικής απόλαυσης του φαγητού.

#1 Τα γευστικά ορεκτικά που θα ικανοποιήσουν όλη την παρέα

Σε ένα σπιτικό μπάρμπεκιου ό,τι μπαίνει στη σχάρα είναι και ο «πρωταγωνιστής» της ημέρας. Ωστόσο, τα περιφερειακά πιάτα, δηλαδή οι μεζέδες, οι σαλάτες και τα ορεκτικά που συνοδεύουν τα κρεατικά και κατά κάποιον τρόπο σας εισάγουν σε αυτήν τη λαχταριστή εμπειρία, είναι αυτά που συμπληρώνουν το γεύμα σας. Τα ορεκτικά που έχουν θέση σε ένα μπάρμπεκιου, είναι κυρίως αυτά που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους,δηλαδή χωριάτικη ή ντάκος, ελαφριά πατατοσαλάτα και τζατζίκι, δροσερή ντιπ γιαουρτιού, στικς γλυκοπατάτας, τηγανιτές πατάτες με πάπρικα, κολοκυθοκεφτέδες, πιτάκια και ψωμί στα κάρβουνα. Όσο για τα τυριά, το χαλούμι και η φορμαέλα μπαίνουν στη σχάρα, εμπλουτίζοντας μοναδικά τις πράσινες σαλάτες και τα starters σου.

E0FED41A-D4CE-41A6-AAF8-8C068ABBF643.jpeg

#2 Βάλε στη σχάρα ό,τι σου ανοίγει την όρεξη χωρίς διακρίσεις

Αν η παρέα το επιβάλλει, το μενού πρέπει να περιλαμβάνει και vegetarian επιλογές. Αυτό σημαίνει πως μετά το κοτόπουλο, τα λουκάνικα και τις πανσέτες, σειρά έχουν στη σχάρα τα μανιτάρια πορτομπέλο και τα μπιφτέκια tofu. Κι όμως, μερικές plant based προσθήκες στο μενού του μπάρμπεκιου, όχι μόνο θα συμπεριλάβουν τους vegan της παρέας σε αυτό το γαστρονομικό «ταξίδι», αλλά θα συστήσουν και στους υπόλοιπους, πόσο απολαυστική μπορεί να είναι μία vegan διατροφή, με τα κατάλληλα υλικά. Ποια είναι αυτά; Οι gluten free, Knorr «Σπιτικοί» Ζωμοί Λαχανικών, BIO Λαχανικώνκαι Μανιταριών, οι οποίοι είναι vegan, δεν περιέχουν συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ή ενισχυτικά γεύσης και είναι εμπνευσμένοι από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής του ζωμού.

AC550BF4-646D-4D2E-9761-506DE63564CD.jpeg

#3 Οι σπιτικές μαρινάδες που «απογειώνουν» την απόλαυση

Οι μαρινάδες που θα συνοδεύουν τα ψητά σας κατά τη διάρκεια του μπάρμπεκιου, είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα και να δώσουν έξτρα γεύση σε μία σχετικά απλή πρώτη ύλη, όπως για παράδειγμα το κοτόπουλο ή το χοιρινό κρέας. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, αρκεί για να βρεις συνταγές για πολλές διαφορετικές μαρινάδες, που ταιριάζουν με τα ψητά σου, ενώ μπορείς να τις απογειώσεις χρησιμοποιώντας τους Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς για Βοδινό και Κότας, δύο αρμονικούς, γευστικά πλούσιους συνδυασμούς από προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά, τα οποία έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα, ενώ έχουν συμπυκνωθεί πρωτοποριακά σε μία μικρή, πρακτική συσκευασία. Αν για παράδειγμα σκέφτεσαι να ψήσεις χοιρινές μπριζόλες, δοκίμασε να τις συνοδεύσεις με μαρινάδα λιαστής τομάτας με Κnorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό -και θα μας θυμηθείς!

1183EF8E-13BB-4690-90A1-AA9D06DAEDD4.jpeg

Όλες οι παραπάνω είναι μόνο μερικές προτάσεις που αξίζει να λάβεις υπόψη σου, την επόμενη φορά που θα καλέσεις την παρέα και θα έχεις βάλει τα κάρβουνα στη φωτιά. Διαμορφώνοντας ένα «πλούσιο», αλλά λιτό μενού με εκλεκτές πρώτες ύλες, επενδύοντας στη μοναδική γεύση που προσφέρουν στα φαγητά οι Knorr«Σπιτικοί» Ζωμοί, να είσαι σίγουρη πως τα μπάρμπεκιου στο μπαλκόνι σου, θα «σφραγίσουν» γευστικά το φετινό καλοκαίρι.