Πώς θα μαγειρέψεις τέλεια τον κιμά: Δες εδώ τα βήματα!

Πώς θα μαγειρέψεις τέλεια τον κιμά: Δες εδώ τα βήματα!

Τα βήματα για να μαγειρέψεις τον τέλειο κιμά στην κουζίνα σου.

Αν επιχειρήσουμε να φτιάξουμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό, ένα εγχειρίδιο που θα αφορά στον κιμά και τα φαγητά που τον περιλαμβάνουν, είναι βέβαιο πως ένας μεγάλος τόμος δεν θα είναι αρκετός.

Βλέπεις, το συγκεκριμένο υλικό έχει την «τιμητική» του σε πολλές κουζίνες του κόσμου, ενώ στη δική μας, την ελληνική, αποτελεί το πολύτιμο συστατικό που «απογειώνει» μερικά από τα κλασικά πιάτα που αγαπήσαμε από όταν ήμασταν παιδιά, δηλαδή το παστίτσιο, τα μακαρόνια με κιμά και τα κεφτεδάκια.

Το ερώτημα είναι, ωστόσο, ποια είναι τα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, για να μαγειρέψεις τον κιμά στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του; Σε αυτήν την ερώτηση, λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την απάντηση, μέσα από το κείμενο που ακολουθεί. Διότι σε αυτό έχουμε καταγράψει τη διαδικασία που θα χρειαστεί να πραγματοποιήσεις για να μαγειρέψεις τον τέλειο κιμά, ενώ θα σου αποκαλύψουμε το "σπιτικό μυστικό" της Knorr, το οποίο θα κάνει level up σε κάθε συνταγή σου.

Τα βήματα για να μαγειρέψεις τον τέλειο κιμά στην κουζίνα σου

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η... αποστολή για τον τέλειο κιμά, ξεκινά ήδη από τη στιγμή που θα τον προμηθευτείς. Αυτό συμβαίνει διότι ανάλογα με το φαγητό που σκοπεύεις να ετοιμάσεις, θα ζητήσεις από τον κρεοπώλη να σου ετοιμάσει την πρώτη ύλη, δηλαδή τον κιμά, σύμφωνα με τη χρήση που σκοπεύεις να κάνεις. Για παράδειγμα, αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον κιμά σε μία σπιτική σάλτσα για μακαρόνια, είναι καλύτερο να είναι ψιλοκομμένος, για να μην σβολιάσει κατά το μαγείρεμα. Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνεις εσύ!

Τι θα χρειαστεί να κάνεις; Αν θέλεις να φτιάξεις μία πλούσια σάλτσα για τα μακαρόνια σου, θα ξεκινήσεις βάζοντας σε ένα σκεύος τον χοιρινό με τον μοσχαρίσιο κιμά. Έπειτα, θα προσθέσεις νερό και θα περιμένεις, μέχρι ο κιμάς να μαγειρευτεί, να αλλάξει απόχρωση και να εξατμιστούν τα υγρά του. Στο σημείο αυτό, θα εμπλουτίσεις την πρώτη ύλη με τα κατάλληλα συστατικά, τα οποία θα αναδείξουν τη γεύση και το άρωμά της.

Πιο αναλυτικά, θα προσθέσεις ελαιόλαδο και ένα κρεμμύδι, το οποίο νωρίτερα θα έχεις ψιλοκόψει. Τι άλλο μπορείς να βάλεις; «Πινελιές» νοστιμιάς, δηλαδή αλάτι, πιπέρι, ένα ξυλάκι κανέλας ή ένα φύλλο δάφνης για ένα γευστικό twist, λίγους κόκκους μπαχάρι και κύμινο.

1C023E46-5556-4E57-9E93-E6323FD2C24A.jpeg

Ωστόσο, να θυμάσαι πως το συστατικό που θα κάνει πραγματικά τη διαφορά στο πιάτο σου, είναι ένας από τους υψηλής ποιότητας Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς. Οισυγκεκριμένοι ζωμοί είναι εμπνευσμένοι από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής του ζωμού και αποτελούν αρμονικούς και γευστικά πλούσιους συνδυασμούς προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, τα οποία έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έπειτα, έχουν συμπυκνωθεί πρωτοποριακά σε μια μικρή συσκευασία. Διαλύονται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιείς σε κάθε πιάτο.

Αν θέλεις, λοιπόν, να απολαμβάνεις περισσότερο τις συνταγές που περιέχουν κιμά και δη, τα ζυμαρικά σου, μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα που σου παρουσιάσαμε παραπάνω. Έτσι και αλλιώς, με την προσθήκη ενός Knorr «Σπιτικού» Ζωμού, η επιτυχία στο τελικό αποτέλεσμα είναι εγγυημένη.