Το μόνο tip που χρειάζεσαι για να δώσεις έξτρα γεύση στο ψητό κοτόπουλο

Το μόνο tip που χρειάζεσαι για να δώσεις έξτρα γεύση στο ψητό κοτόπουλο

Υπάρχει ένα σπιτικό «μυστικό» που θα σε εμπνεύσει να εμπλουτίσεις με έξτρα γεύση την κλασική συνταγή για ψητό κοτόπουλο.

Αν συνδέεις και εσύ πρόσωπα ή καταστάσεις με γεύσεις και αρώματα, τότε αυτό το κείμενο έχει γραφτεί για εσένα. Για εσένα που τα πρωινά σου έχουν γεύσηδημητριακών σχεδόν από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου, για εσένα που πιστεύεις πως αν η Παρασκευή ήταν φαγητό, θα ήταν μία πίτσα με μανιτάρια, για εσένα που ακούγοντας τη λέξη κουζίνα, αναπολείς δημιουργικές στιγμές με τη γιαγιά σου.

Παρόλα αυτά, αν υπάρχει μία γεύση που δεν βαριέσαι να δοκιμάζεις ξανά και ξανά, διότι έχει «σφραγίσει» τις πιο απολαυστικές αναμνήσεις σου, αυτή είναι το ψητό κοτόπουλο, το φαγητό που σου σύστησε η μητέρα σου, το οποίο έμαθε να ετοιμάζει πλάι στη δική της μητέρα, το πεντανόστιμο και απλό πιάτο που εδώ και δεκαετίες φέρνει κοντά μικρούς και μεγάλους, γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Τα κυριακάτικα σπιτικά dinner με την παρέα, ένα ρομαντικό δείπνο αποκλειστικά για δύο, ένα γιορτινό τραπέζι, είναι μόνο μερικές από τις περιστάσεις που επιβάλλουν μία πιατέλα με ψητό κοτόπουλο στη μέση. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να «απογειώσεις» αυτήν την κατά τα άλλα γνώριμη συνταγή; Συνέχιζε να διαβάζεις, διότι στο κείμενο που ακολουθεί υπάρχει ένα σπιτικό «μυστικό» που θα σε εμπνεύσει να εμπλουτίσεις με έξτρα γεύση την κλασική συνταγή για ψητό κοτόπουλο.

Γιατί το ψητό κοτόπουλο είναι μία εξαιρετική ιδέα για κάθε γεύμα

Έχεις αναρωτηθεί τι είναι αυτό που κάνει το ψητό κοτόπουλο μία εξαιρετική ιδέα για κάθε γεύμα, είτε είναι καθημερινό, είτε λίγο πιο σπέσιαλ; Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που κάνει το συγκεκριμένο πιάτο να ταιριάζει σε κάθε περίσταση; Κι όμως, στη λέξη «απλότητα» βρίσκεται η απάντηση που ψάχνεις. Ακριβώς επειδή το κοτόπουλο είναι ένα πολύ αγνό και νόστιμο υλικό από μόνο του, χρειάζεται μόνο λίγες επιπλέον προσθήκες για να μετατραπεί σε ένα πολύ «ψαγμένο» και ιδιαίτερο πιάτο. Αυτές οι προσθήκες είναι μία ευρηματική, λιτή μαρινάδα, εμπλουτισμένη με τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας, έναν υψηλής ποιότητας ζωμό, εμπνευσμένο από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού. Και σίγουρα έχει σημασία να γνωρίζεις ότι το συγκεκριμένο συστατικό δεν περιλαμβάνει συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ή ενισχυτικά γεύσης και αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη φυσική γεύση των υλικών που χρησιμοποιείς στις συνταγές σου.

A9725543-D96F-4CA5-A789-AFDE8898B9B9.jpeg

Συμπληρώνοντας γευστικά την απόλαυση με το κατάλληλο συνοδευτικό

Ένας ακόμη λόγος που το ψητό κοτόπουλο θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας, είναι το γεγονός πως μας εμπνέει κάθε φορά να διευρύνουμε τους γαστρονομικούς μας ορίζοντες, με τον πιο εύκολο και απλό τρόπο. Διότι αρκεί ένα μεγάλο, ευρύχωρο ταψί και ένα κοτόπουλο, για να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, να παίξουμε με τα υλικά που διαθέτουμε στην κουζίνα μας και να συνθέσουμε σε 20 λεπτά περίπου, ένα νόστιμο πιάτο που θα αποτελεί μία πρωτότυπη πρόταση για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Το ίδιο ισχύει, βέβαια, για τη γαρνιτούρα, αφού το κοτόπουλο μπορεί να συνδυαστεί άψογα με όποιο λαχταριστό side και αν θελήσουμε να το συνοδεύσουμε. Από δροσερό πουρέ αβοκάντο, μέχρι τραγανές γλυκοπατάτες φούρνου και από τηγανητό ρύζι μέχρι πράσινη σαλάτα: Κάθε επιλογή μας προσφέρει ένα χορταστικό, «πλούσιο» γεύμα, το οποίο δεν απαιτεί μεγάλη προετοιμασία ή σκέψη.

8EBF6FAB-F41A-4CE3-9BE8-1398B5CACDAB.jpeg

Αν θέλεις, λοιπόν, κάθε φορά που ετοιμάζεις ψητό κοτόπουλο να απολαμβάνεις και μία μοναδική γευστική εμπειρία, τότε χρειάζεσαι στην κουζίνα σου έναν Knorr«Σπιτικό» Ζωμό. Το συγκεκριμένο συστατικό σου δίνει τη δυνατότητα να «παντρέψεις» εύκολα διαφορετικά μεταξύ τους υλικά και να προσφέρεις έξτρα γεύση και νοστιμιά σε λαχταριστά φαγητά, που κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστές τις μέρες σου!