Οι πιο γευστικές συνταγές για να απολαύσεις στο σπίτι τη Hamburger Day!

Οι πιο γευστικές συνταγές για να απολαύσεις στο σπίτι τη Hamburger Day!

Δύο συνταγές για σπιτικά burgers, οι οποίες περιλαμβάνουν τους Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς, δηλαδή τις προσθήκες που υπόσχονται να κάνουν τη Hamburger Day μία πολύ ξεχωριστή μέρα, με μοναδική γεύση και άρωμα.

Είναι αλήθεια πως μερικές φορές χρειάζεσαι μία πολύ καλή αφορμή για να πείσεις τον εαυτό σου ναμαγειρέψει. Είναι οι φορές που έχεις ξεμείνει από ευρηματικές ιδέες και έμπνευση, οι φορές που θέλεις πολύ να δοκιμάσεις ένα καινούργιο πιάτο, αλλά ένα πιάτο που θα είσαι σίγουρη πως θα σε ικανοποιήσει γευστικά.

Και αν υπάρχει ένα φαγητό που το απολαμβάνεις πάντα, σε κάθε πιθανή εκδοχή του, αυτό είναι τα burgers, το comfort food που έχει «σφραγίσει» μερικές από τις πιο απολαυστικές στιγμές της ζωής σου. Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, αν με αφορμή την Hamburger Day, η οποία κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 28 Μαΐου, γιόρταζες το φαγητό που σε συντροφεύει σχεδόν από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου;

Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε μόλις βρήκες την αφορμή που ζητούσες για να τρυπώσεις στην κουζίνα σου. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει δύο συνταγές για σπιτικά burgers, οι οποίες περιλαμβάνουν τους Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς, δηλαδή τις προσθήκες που υπόσχονται να κάνουν τη Hamburger Day μία πολύ ξεχωριστή μέρα, με μοναδική γεύση και άρωμα.

To all time classic burger με μπέικον, τσένταρ και«νότες» δενδρολίβανου

Όταν θέλεις να ετοιμάσεις ένα σπιτικό burger, δεν χρειάζεται να λάβεις πολλά πράγματα υπόψη σου, για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα καλό, ποιοτικό ψωμί και η κατάλληλη ποσότητα κιμά από ένα κρεοπωλείο που εμπιστεύεσαι, θα σου χαρίσουν έναπιάτο επαγγελματικών προδιαγραφών.

Αρκεί, βέβαια, να έχεις εμπλουτίσει τον κιμά σου με τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό, ο οποίος αποτελεί έναν αρμονικό και γευστικά πλούσιο συνδυασμόπροσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, που έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έχουν συμπυκνωθεί σε μια μικρή συσκευασία. Μάλιστα, να ξέρεις πως ο συγκεκριμένος ζωμός δεν περιλαμβάνει τεχνητές χρωστικές, πρόσθετα ενισχυτικά γεύσης ή συντηρητικά, διότι είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού.

Όσο για τα υπόλοιπα υλικά που θα χρειαστείς για το burger, βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα στη λίστα που ακολουθεί:

• 1,5 κιλό κιμά μοσχαρίσιο• 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό• 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο• 6 κ.σ. ελαιόλαδο• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο• 2 αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά• 4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη• 1 κ.σ. δενδρολίβανο, αποξηραμένο• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού• 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη• 2 φέτες τσένταρ• 2 φέτες μπέικον καπνιστό• Πιπέρι φρεσκοτριμμένο• Φρέσκια ντομάτα• Sauce (της επιλογής σου)

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για το σπιτικό burger,ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι, το οποίο θα βάλεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Έπειτα, θα σοτάρεις το κρεμμύδι για 2 με 3 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, θα βάλεις τον κιμά μαζί με το μείγμα του Knorr «Σπιτικού» Ζωμού για Βοδινό, του ζωμού που προσφέρει πλούσια γεύση σε κάθε πιάτο, χάρη στα λαχανικά και τα μυρωδικά που περιέχει. Θα ανακατέψεις καλά τα υλικά σου, ώστε ο κιμάς να αφομοιώσει τον ζωμό και έπειτα, θα πλάσεις τον κιμά σε μπιφτέκια μέτριου μεγέθους. Επίσης, θα τα πιέσεις ελαφρώς με την παλάμη σου, για να μην βγουν πολύ φουσκωτά στο ψήσιμο.

D521D7D4-003B-4C27-8613-E18FF9CD9883.jpeg

Στο σημείο αυτό, θα τυλίξεις κάθε μπιφτέκι ξεχωριστά με ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη και θα βάλεις όλα τα μπιφτέκια στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Όταν τα βγάλεις από το ψυγείο, θα βγάλεις τη μεμβράνη και θα μεταφέρεις τα μπιφτέκια σε ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο θα τοποθετήσεις στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Θα ψήσεις τα μπιφτέκια στο γκριλ για 10 με 12 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στη συνέχεια, θα βάλεις ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, θα ρίξεις μέσα το μπέικον και θα το αφήσεις να ψηθεί καλά και από τις δυο πλευρές για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό ή να αποκτήσει το ψήσιμο που επιθυμείς. Όταν το μπέικον θα είναι έτοιμο, θα το βγάλεις από το τηγάνι και θα κλείσεις το μάτι της κουζίνας.

Όσο το τηγάνι θα είναι ακόμη ζεστό, θα βάλεις μέσα τα μπιφτέκια, τα οποία προηγουμένως θα έχεις βγάλει από τον φούρνο. Πάνω από κάθε μπιφτέκι θα τοποθετήσεις μία φέτα τσένταρ. Θα καπακώσεις το τηγάνι και θα αφήσεις το τυρί να λιώσει από μόνο του πάνω στα μπιφτέκια, χωρίς να ανοίξεις το μάτι της κουζίνας.

Τέλος, το μόνο που μένει να κάνεις, είναι να αλείψεις τα ψωμάκια με τη sauce που θες, να προσθέσεις μία ροδέλα ντομάτας και να απολαύσεις το πιο λαχταριστό, σπιτικό burger που έχεις φάει!

Burger με μπιφτέκια και μανιτάρια

Θέλεις να ξεφύγεις από τις παραδοσιακές συνταγές και να δοκιμάσεις ένα λίγο πιο ανατρεπτικό burger; Τότε, υπάρχει μία πανεύκολη συνταγή, η οποία σίγουρα δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητη. Πρόκειται για το burger με μπιφτέκι και μανιτάρια, που δεν απαιτεί πολύ χρόνο, ούτε ιδιαίτερα εξεζητημένα υλικά. Τι θα χρειαστείς για να το ετοιμάσεις; Τα υλικά που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί:

• 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο• 6-8 άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες• 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών• 1 κ.σ. μαργαρίνη• Ρύζι για γαρνιτούρα

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, προετοιμάζοντας πρώτα τα μανιτάρια. Θα τα κόψεις σε λεπτές φέτες και τα βάλεις σε ένα τηγάνι, στο οποίο θα έχεις ζεστάνει προηγουμένως τη μαργαρίνη. Θα σοτάρεις καλά τα μανιτάρια για 2 με 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια, θα ανακατέψεις τα μανιτάρια με τον κιμά και θα προσθέσεις τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών, ο οποίος διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιείς στις συνταγές σου.

5AA5453F-E11B-419A-A269-6D4ADF6F2143.jpeg


Αφού ζυμώσεις καλά τα υλικά και τα μετατρέψεις σε μία ομοιόμορφη, εύπλαστη ζύμη, θα πλάσεις με αυτήνμπιφτέκια μέτριου προς μικρού μεγέθους. Όπως και στην προηγούμενη συνταγή, θα τα πατήσεις με την παλάμη σου ελαφρά, ώστε να μην φουσκώσουν πολύ στο ψήσιμο.

Έπειτα, θα ψήσεις τα μπιφτέκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 5 με 6 λεπτά ή εναλλακτικά, θα τα βάλεις στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου. Όταν τα μπιφτέκια σου θα είναι έτοιμα, μπορείς να τα απολαύσεις μέσα σε ψωμάκι ή συνοδεύοντάς τα με μία πράσινη, δροσερή σαλάτα.

4673F8DB-D5FC-45A0-8919-1156C606A2BF.jpeg

Μην αφήσεις, λοιπόν, τη Hamburger Day να περάσει, χωρίς να τη «σφραγίσεις» με τη λαχταριστή γεύση που της αναλογεί! Ακολουθώντας τις παραπάνω συνταγές και εμπλουτίζοντάς τες με τα υλικά που αγαπάς, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η 28η Μαΐου θα είναι μία πολύ ξεχωριστή μέρα, μία foodie εμπειρία που θα θέλεις να επαναλάβεις και την επόμενη χρονιά.