Τα μυστικά για τα πιο νόστιμα πασχαλινά τσουρέκια (+η απόλυτη συνταγή)

Τα μυστικά για τα πιο νόστιμα πασχαλινά τσουρέκια (+η απόλυτη συνταγή)

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να έχεις φέτος το πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Λιγότερες από 12 ημέρες έμειναν μέχρι την Κυριακή του Πάσχα και η προετοιμασία για το γιορτινό τραπέζι έχει ήδη ξεκινήσει. Ένα από τα καθιερωμένα και πιο δημοφιλή εδέσματα αυτής της περιόδου είναι τα τσουρέκια.

Πολλές από εμάς αποφεύγουν να τα φτιάξουν στο σπίτι αφού η ζύμη απαιτεί μερικές ειδικές τεχνοτροπίες για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα. Εμείς βρήκαμε την απόλυτη συνταγή και τα βασικά μυστικά για να φτιάξεις φέτος τα πιο νόστιμα σπιτικά τσουρέκια που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου.

Τι να προσέξεις

  • Βεβαιώσου ότι η μαγιά είναι ενεργή. Εάν η μαγιά και το υγρό δεν δημιουργούν ένα αφρώδη μείγμα, τότε η μαγιά δεν είναι ενεργή.
  • Είναι πολύ σημαντικό να αφήσεις τη ζύμη να φουσκώσει τουλάχιστον 3 φορές. Στο πρώτο στάδιο αφήνεις τη ζύμη για περίπου 1 1/2 έως 2 ώρες, μετά για περίπου μία ώρα και στο τέλος για 30 λεπτά.
https://www.instagram.com/p/Cqlh5yUIQ3s

Τα immunity bombs θα σε σώσουν από το κρύωμα και η Νάντια Μπουλέ μοιράστηκε τη συνταγή

Η απόλυτη συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι

Yλικά: 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 3/4 ζεστό νερό
1/2 + 3 κουταλιές της σούπας βιολογική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
8 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι & μαστίχα
1 μανταρίνι & 1 λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
Σουσάμι ή αμύγδαλο σε φέτες
Ζάχαρη για το ψήσιμο

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη. Μόλις το μείγμα γίνει αφρώδες και αφρό ρίξτε σε ένα μπολ του μίξερ. Ρίχνουμε το λάδι όσο λειτουργεί το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

Σε λαδόκολλα ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λεμόνι, το μανταρίνι, τη βανίλια, το μαχλέπι και τη μαστίχα. Ανακατεύουμε καλά. Όσο λειτουργεί το μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις. Ζυμώνουμε για περίπου 4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, αλειμμένο ελαφρά με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και στη συνέχεια σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Τοποθετούμε το μπολ συνήθως έξω σε ζεστό μέρος, και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.

Πλάθουμε τη ζύμη σε πλεξούδες και στη συνέχεια αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και στη συνέχεια ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγάλουμε το τσουρέκι από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα και μετά σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!

Πηγή κεντρικής: Pexels.com