Λαχταριστά μπουτάκια γαλοπούλας με μυρωδικά στο φούρνο

Λαχταριστά μπουτάκια γαλοπούλας με μυρωδικά στο φούρνο

Επειδή δεν θέλετε να τρώτε γαλοπούλα μόνο τα Χριστούγεννα και έχετε βαρεθεί και το κοτόπουλο εμείς σας προτείνουμε την ιδανική συνταγή για να φτιάξετε το μεσημέρι.

Υλικά
4 μπουτάκια γαλοπούλας
Αλατοπίπερο
1/2 κουταλιά του γλυκού κάρδαμο
1/2 κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο
1/2 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλιά του γλυκού κύμινο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
3 κλωνάρια θυμάρι
2 κλωνάρια μαντζουράνα
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
1 κούπα ζωμό κοτόπουλο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Ξεπλύντε και στεγνώστε τα μπουτάκια της γαλοπούλας.
3. Αλείψτε το αλάτι, πιπέρι, κάρδαμο, κόλιαντρο, κύμινο, πάπρικα και λίγο θυμάρι και βάλτε τα μπουτάκια στην άκρη.
4. Σε δυνατή φωτιά βάλτε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμο το λάδι βάλτε τα μπουτάκια της γαλοπούλας να ψηθούν για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.
5. Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα και βάλτε μέσα τα κρεμμύδια για τσιγάρισμα.
6. Αφού τα κρεμμύδια είναι έτοιμα προσθέστε τη μαντζουράνα, το ζωμό κοτόπουλου, τη ρίγανη και το θυμάρι.
7. Μόλις πάρουν μία βράση ρίξτε μέσα τα μπουτάκια της γαλοπούλας, κλείστε το τηγάνι με ένα καπάκι και βάλτε το στο φούρνο για 40 με 60 λεπτά.
8. Μόλις περάσει η ώρα αυτή ανοίξτε το καπάκι και αφήστε τη γαλοπούλα να πάρει χρώμα για άλλα δέκα λεπτά

DPG Network