Φθινοπωρινή πανδαισία γεύσεων με πουρέ ρεβιθιών και κρουτόν

Φθινοπωρινή πανδαισία γεύσεων με πουρέ ρεβιθιών και κρουτόν

Μπορεί τα όσπρια να μην τα αγαπάτε, αλλά τα φάτε σε μορφή πουρέ με ένα κρέας ή ένα ψάρι (ο μπακαλιάρο πηγαίνει τέλεια) μπορείτε να πείσετε ακόμα και το πιο δύστροπο παιδί να τα καταναλώσει.

Υλικά
2 κούπες ρεβίθια
1 κουταλιά σόδα μαγειρικής
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Μαύρο πιπέρι
Κρουτόν για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Μουλιάστε τα ρεβίθια σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και λίγο σόδα μέσα για 24 ώρες.
2. Μετά από μία μέρα στο μούλιασμα ξεπλύντε τα και βάλτε τα σε μία μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό και λίγο αλάτι.
3. Βάλτε τη κατσαρόλα στη χαμηλή φωτιά και βράστε μέχρι να μαλακώσουν. Ανάλογα με την ποιότητα των ρεβιθιών θέλουν από μισή μέχρι μία ώρα.
4. Βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.
5. Στραγγίξτε τα ρεβίθια και σε ένα μπλέντερ λιώστε τα χρησιμοποιώντας το νερό που έβρασαν. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σας να γίνει πηκτός πουρές.
6. Σε ένα τηγάνι κάψτε λίγο λάδι και τσιγαρίστε το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο πάρει χρώμα ρίξτε μέσα τον πουρέ των ρεβιθιών.
7. Ξεκινήστε να ανακατεύετε συνεχώς για μερικά λεπτά και ο πουρές σας είναι έτοιμος.
8. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε τα κρουτόν.