Λαχταριστά κεφτεδάκια μελιτζάνας για χορτοφάγους και καλοφαγάδες

Λαχταριστά κεφτεδάκια μελιτζάνας για χορτοφάγους και καλοφαγάδες

Επειδή δεν χορταίνετε να τρώτε κεφτεδάκια αλλά το κρέας δεν σας κάνει καλό σας προτείνουμε εμείς κεφτεδάκια μελιτζάνας για να μπορείτε να τα φάτε χωρίς να έχετε το φόβο της υγείας σας.

Υλικά
2 μελιτζάνες μεγάλες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 κουταλιά της σούπας λεπτοκομμένο ginger
2 αβγά χτυπημένα
1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και ρίξτε από πάνω αλάτι για να τραβήξει τα υγρά. Αφήστε το αλάτι για δέκα λεπτά.
3. Ξεπλύντε τις μελιτζάνες και στραγγίξτε τες.
4. Βάλτε σε ένα τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίξτε τις μελιτζάνες.
5. Σοτάρετε τες και μετά προσθέστε μία κούπα νερό και αφήστε μέχρι να μαλακώσουν.
6. Βγάλτε τες από τη φωτιά και κόψτε τες σε κύβους.
7. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σκόρδο, το ginger, το αβγό, τη σόγια σος και τους κύβους της μελιτζάνας.
8. Προσθέστε τη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά.
9. Σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει καλά κάντε το μείγμα κεφτεδάκια και απλώστε τα σε όλο το ταψί.
10. Ψήστε για 40 λεπτά και καθώς ψήνονται μη ξεχάσετε να τα γυρίσετε.