Τα ανάποδα πιτάκια του TikTok είναι η νέα viral συνταγή που θα λατρέψεις

Τα ανάποδα πιτάκια του TikTok είναι η νέα viral συνταγή που θα λατρέψεις

Μπορείς να τα φτιάξεις με ό,τι υλικά έχεις στην κουζίνα σου, αλμυρά ή γλυκά.

Το ΤikTok είναι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή app παγκοσμίως (ανεξαρτήτως της ηλικίας των χρηστών) και απαριθμεί εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που η εφαρμογή μας δίνει απλόχερα inspo σε θέματα μαγειρικής, με τις απλές και ευφάνταστες συνταγές των χρηστών να γίνονται συχνά viral, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Τον τελευταίο καιρό μια συγκεκριμένη συνταγή έχει αγαπηθεί πολύ από τους χρήστες της πλατφόρμας και όλα δείχνουν πως θα σπάσει ρεκόρ προβολών. Ο λόγος για το #upsidedownpastry ή αλλιώς τα ανάποδα πιτάκια του TikTok.

Πώς θα κάνεις παγωτό και pancakes από cottage cheese με το κόλπο του TikTok

Πρόκειται για μια απλή και νόστιμη δημιουργία την οποία μπορείς να φτιάξεις όπως σου αρέσει (στη γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή της), τροποποιώντας τα υλικά. Η πλέον viral συνταγή ξεκίνησε αρχικά από την δημιουργό του TikTok, @lilyghodrati, και έκτοτε έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 51 εκατομμύρια προβολές και 3,4 εκατομμύρια likes. Το no1 πλεονέκτημα της συνταγής είναι πως έχει το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα όπως κι αν την φτιάξεις. Αξιοποίησε τα υλικά που έχεις στην κουζίνα σου για να τη δοκιμάσεις και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.

Πώς θα κάνεις τα ανάποδα πιτάκια του TikTok

Yλικά: 1 φύλλο σφολιάτας
4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 μήλο ή ροδάκινο, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι ανάμεικτα μούρα
1 αυγό

Eκτέλεση: Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τοποθέτησε ένα μικρό παραλληλόγραμμο στρώμα μελιού πάνω στη λαδόκολλα. Συμπλήρωσε με λεπτές φέτες φρούτων (όπως μήλα, ροδάκινα ή μούρα). Κάλυψε το σημείο με ένα τετράγωνο σφολιάτας. Σφίξε καλά τις άκρες της ζύμης για να σφραγιστεί. Άλειψε τη ζύμη με αυγό. Ψήσε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και τα φρούτα να είναι μαλακά. Άφησέ τα λίγο να κρυώσουν πριν σερβίρεις. Καλή απόλαυση!!

Αν εξακολουθείς να έχεις απορίες, δες προσεκτικά το βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή κεντρικής: munchingwithmolly_x