Η κόρη του John Travolta προσπάθησε να φτιάξει το διάσημο κέικ καρύδας του Tom Cruise

Η κόρη του John Travolta προσπάθησε να φτιάξει το διάσημο κέικ καρύδας του Tom Cruise

Το κέικ τούτο θα σου κοστίζει ανά μερίδα 739 θερμίδες αλλά εφόσον ο Tom Hanks υποστηρίζει πως θα ήταν το τελευταίο γεύμα του στη γη, αξίζει να το δοκιμάσεις.

Υπάρχει ένα κέικ που το λαχταρούν όλοι οι celebs. Μιλάμε φυσικά για το κέικ καρύδας που κάνει δώρο κάθε χρόνο σε μια A-list φίλων του ο Tom Cruise, ένα κέικ το οποίο ο Tom Hanks σε συνέντευξή του είχε τονίσει πως θα ήθελε να είναι το τελευταίο γεύμα του.

Το κέικ αυτό που ο Tom το αγοράζει από τον φούρνο Doan's Bakery στην Καλιφόρνια έναντι 110 δολαρίων, προσπάθησε να φτιάξει με μεγάλη επιτυχία η κόρη του John Travolta.

Το διάσημο δώρο του 60χρονου Cruise, το κέικ κόσμημα έχει ένα πηχτό frosting και νιφάδες καρύδας και μια απλή αντιγραφή του θα σου κοστίσει 700+ θερμίδες.

https://www.instagram.com/p/CtIJLvKpxrK

Για να φτιάξεις το κέικ καρύδας θα χρειαστείς:

3 κούπες αλεύρι

1 ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν

½ της κουταλιάς αλάτι

½ του κουταλιού μοσχοκάρυδο

½ κούπα ανάλατο βούτυρο μαλακό

1 ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουτάλια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

1 κονσέρβα -400 ml- γάλα καρύδας ελαφριά χτυπημένο

1 ¼ της κούπας κρέμα γάλακτος

1 κούπα γλυκιά τριμμένη καρύδα

1 κούπα ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα

cake2.jpg

Για το γλάσσο

2 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1 (225 γραμμάρια) συσκευασία τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας παχύρρευστη κρέμα

To cake που θα κάνεις στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι

tom-cruise-cake-3-640x959.jpg

1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή φόρμα κέικ.

2. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
3. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Χτυπάμε τα αυγά -ασπράδι και κρόκο, 1 κάθε φορά,

Προσθέτουμε τα ασπράδια και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.

Ανακατεύουμε το εκχτύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου, ανακατεύουμε με το γάλα καρύδας και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Προσθέτουμε το μισό μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την κρέμα, ομογενοποιούμε και κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και τη λευκή σοκολάτα.

4. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και χτυπάμε απαλά τη φόρμα στον πάγκο της κουζίνας μερικές φορές για να αφαιρέσουμε τις φυσαλίδες αέρα.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα χωρίς υγρό υλικό για 60 με 70 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 20 λεπτά πριν το βάλουμε σε σχάρα για να προσθέσουμε το γλάσσο.

6. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νιφάδες καρύδας σε ένα μεγάλο, στεγνό τηγάνι και ζεστάνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι οι νιφάδες καρύδας να αποκτήσουν ξανθό χρώμα, για 3 έως 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.


7. Χτυπάμε το 1/4 του φλιτζανιού του βουτύρου σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, 1 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε φλιτζάνι. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά.

8. Τοποθετούμε το frosting πάνω από το κρύο κέικ και απλώνουμε πάνω στο κέικ και τα πλαϊνά του κέικ. Πασπαλίζουμε την ψυχρή φρυγανισμένη καρύδα σε όλη την κορυφή και τις πλευρές του κέικ. Για καλύτερα αποτελέσματα, κρυώνουμε το κέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε.