Πεντανόστιμη πίτσα με 4 τυριά και καραμελωμένα κρεμμύδια

Πεντανόστιμη πίτσα με 4 τυριά και καραμελωμένα κρεμμύδια

Τραγανή, απλή και γεμάτη νοστιμιά, αυτή η ιδιαίτερη πίτσα είναι ταυτόχρονα αλμυρή και γλυκιά χάρη στον συνδυασμό τυριού-καραμελωμένου κρεμμυδιού, και κάθε δαγκωνιά γεμίζει το στόμα με εκπληκτικές γεύσεις. Φτιάχνετε μέσα σε 20 λεπτά και είναι ιδανική για ένα χαλαρό γεύμα στο σπίτι με φίλους και ταινίες. Σαββατοκύριακο έρχεται, τι καλύτερο;

Υλικά
½ δόση ζύμη για πίτσα
2 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι τσαγιού τρίματα φέτας
2 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, δεντρολίβανο κλπ)

Για τα καραμεώμένα κρεμμύδια
2 κρεμμύδια ξερά, κόκκινα, κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση
1. Ανοίγετε τη ζύμη σε δίσκο με τα δάχτυλα ή με πλάστη, πασπαλίζετε τη λαμαρίνα με καλαμποκάλευρο, απλώνετε τη ζύμη και τη ψήνεται σε δυνατό γκριλ για 3' να ροδίσει.
2. Γυρίζετε τη βάση της ζύμης από την άλλη πλευρά και ψήνετε στο γκριλ για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζετε με το πεκορίνο.
3. Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα μυρωδικά και τρίβετε το πιπέρι. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και το απλώνετε στη πίτσα. Τέλος πασπαλίζετε με τα τρίματα φέτας.
4. Ξαναβάζετε στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά για 3-4 λεπτά.
5. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια. Πασπαλίζετε με αλάτι και ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7-10 λεπτά μέχρι να μελώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
6. Δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ξίδι. Αφήνετε 2' στη φωτιά να πιει το μείγμα τα υγρά του.
7. Όταν ψηθεί η πίτσα και λιώσουν τα τυριά, γαρνίρετε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.