Mπανάνες ψημένες σε ρούμι

Mπανάνες ψημένες σε ρούμι

Εκτός από γρήγορα σπιτικά γεύματα που θα σας χορταίνουν, λογικό είναι να θέλετε και κάτι γλυκό για να τα συνοδεύσει. Δεν χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζεστε με περίπλοκες συνταγές γλυκών όπως οι 3ωρες τούρτες του, κατά τ' άλλα αγαπημένου, κύριου Παρλιάρου. Ακολουθεί μια απλή και λαχταριστή συνταγή που βρήκαμε για εσάς στο φανταστικό διάστημα εκτέλεσης των 20 λεπτών. Voila:

Υλικά:
4-6 ώριμες μπανάνες
3 ή 4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
470 ml παγωτό βανίλια, καλής ποιότητας

Εκτέλεση:
1.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
2.Ξεφλουδίστε τις μπανάνες. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε τες κάθετα στη μέση. Τοποθετήστε τα μισά σε ένα μικρό ταψί.
3.Πασπαλίστε τις μπανάνες με την μαύρη ζάχαρη (ή το σιρόπι) και τα κομμάτια βουτύρου και στο τέλος ρίξτε τους το ρούμι. Ψήστε τες μέχρι να μαλακώσουν και το γαρνίρισμά τους να λιώσει (περίπου 10 λεπτά)
4.Σερβίρετε τις μπανάνες ζεστές από τον φούρνο σε ξεχωριστά πιάτα, βάζοντας μία μπάλα παγωτού βανίλιας στο καθένα.
Τips: Παγωτό με χαμηλά λιπαρά θα σας γλιτώσει από 5 γρ. περιττού λίπους.