Σαλάτα με κουνουπίδι σοτέ

Σαλάτα με κουνουπίδι σοτέ

Η θρεπτική αξία που έχει το κουνουπίδι σε μια σαλάτα με σκόρδο και μαϊντανό. Μπορεί κατά την παρασκευή του να μην μοσχομυρίσει η κουζίνα σας, αλλά με αυτή τη συνταγή θα δείτε το κουνουπίδι με αλλό μάτι.

Υλικά

1 μέτριο κουνουπίδι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

100γρ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

1.Βάλτε σε μία μικρή κατσαρόλα νερό και αλάτι. Όταν αρχίσει το νερό να βράζει, βάλτε μέσα το κουνουπίδι και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει πολύ.

2.Όταν γίνει, στραγγίξτε το και κόψτε το ίσα κομμάτια

3.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Όταν μαλακώσει λίγο το σκόρδο, ρίχνετε το κουνουπίδι και τηγανίστε το στο λάδι. Προσέξτε να το ανακατεύετε για να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές ομοιόμορφα.

4.Το βγάζετε από το τηγάνι και το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια το βάζετε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε αφού πρώτα πασπαλίσετε με τον μαϊντανό.