Χορτοφαγικός μεζές; Κεφτέδες με τυρί και μπρόκολο

Χορτοφαγικός μεζές; Κεφτέδες με τυρί και μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι καλό για την υγεία σας και τα τέκνα σας και επειδή δεν είναι εύκολο να το καταναλώσετε πάντα πρέπει να βρείτε έξυπνους τρόπους για να κοροϊδέψετε τον εαυτούς σας και τους άλλους για να το φάνε. Η λύση είναι οι κεφτέδες που προτείνουμε. Δοκιμάστε τους και δεν θα χάσετε.

Υλικά
4 κούπες θρυμματισμένο μπρόκολο
1 1/2 κούπα φασόλια κονσέρβας
1/4 κούπα τυρί τσένταρ για χορτοφάγους
1/3 της κούπας μαγιά
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
1 κουταλιά της σούπας ταμπάσκο
1/2 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο
Θρυμματισμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
1. Περάστε το μπρόκολο από το μπλέντερ.
2. Ρίξτε το μπρόκολο και τα φασολιά σε ένα μεγάλο μπολ και με ένα πιρούνι λιώστε τα υλικά ώστε να γίνουν σχεδόν ένα ενιαίο μείγμα.
3. Προσθέστε τη σκόνη του σκόρδου, το μηλόξιδο, το ταμπάσκο, τη μαγιά, το αλάτι και το πιπέρι.
4. Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε καλά.
5. Σε ένα τηγάνι κάψτε λίγο ελαιόλαδο.
6. Σχηματίστε τη ζύμη σε κεφτεδάκια και περάστε τα από τη τριμμένη φρυγανιά.
7. Τηγανίστε για δύο λεπτά από κάθε πλευρά.
8. Αφήστε τα κεφτεδάκια σε μία πιατέλα με χαρτί στον πάτο για να τραβήξει τη λαδίλα για πέντε λεπτά και μετά σερβίρετε.