Παραδοσιακό νεοϋορκέζικο σάντουιτς με κεφτεδάκια

Παραδοσιακό νεοϋορκέζικο σάντουιτς με κεφτεδάκια

Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη γεύση αυτού του σάντουιτς που θα σας τρέχουν τα σάλια.

Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
200 γρ. ψίχα ψωμιού
1 κούπα νερού
1 κιλά κιμά μοσχαριού
2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 κουταλιά κύμινο
1,5 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλιά αλάτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη σος
4 με 5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλιές ζάχαρη
1,5 κιλό ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1/2 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλιά νιφάδες τσίλι
1,5 κούπα ζωμός μοσχαριού
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

Για το σάντουιτς
6 μπαγκέτες
Βούτυρο με σκόρδο

Εκτέλεση
1. Βουτήξτε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και λιώστε το με τα χέρια σας.
2. Ρίξτε τον κιμά, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, πλάστε 48 κεφτεδάκια σε μέγεθος κερασιού.
4. Κάψτε το λάδι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια. Αφήστε από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσή απόχρωση.
5. Στο ίδιο τηγάνι, χύστε το λάδι που τηγανίζατε και κρατήστε μόνο 1,5 κουταλιά.
6. Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και σοτάρετε.
7. Μόλις τσιγαριστούν αυτά προσθέστε τις ντομάτες, την πάπρικα και τις νιφάδες τσίλι και ανακατέψτε.
8. Μετά ρίξτε το κόκκινο κρασί και το ζωμό μοσχαριού και μόλις πάρει βράση, βάλτε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε τη σάλτσα στο τηγάνι για 12 λεπτά.
9. Ρίξτε το βασιλικό και αφήστε να σιγοβράσει για άλλα δέκα λεπτά.
10. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε στη μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
11. Ρίξτε την παρμεζάνα και δοκιμάστε το αλατοπίπερο.
12. Κόψτε την μπαγκέτα και αλείψτε με βούτυρο και ρίξτε μέσα κεφτεδάκια και σος.