Η συνταγή που θα τρως όλο το weekend: Τραγανές πατάτες φούρνου με τυρί και κρεμμύδι
Χρυσές και τραγανές απ’ έξω, απαλές και αφράτες από μέσα και γεμάτες με γεύση τυριού και κρεμμυδιού. Οι πατάτες που θες.
Αυτές οι πατάτες φούρνου είναι το απόλυτο comfort φαγητό, ιδανικό για να συνοδεύσεις ένα κυριακάτικο τραπέζι ή ένα χαλαρό βράδυ με φίλους.
Ο Warren Mendes ανέβασε τις κλασικές πατάτες φούρνου σε άλλο επίπεδο και σε προειδοποιούμε: μετά από αυτή τη συνταγή, δύσκολα θα ξαναγυρίσεις στις παλιές!
Με αυτό το κόλπο του παππού για να αποθηκεύσεις τις πατάτες δεν θα χαλάσουν όλο τον χειμώνα
Γιατί να ραντίσεις τις πατάτες με ξίδι πριν τις τηγανίσεις;
Συνταγή για το μαγικό λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες που αγαπάνε όλοι
Προετοιμασία: 15’
Μαγείρεμα: 1 ώρα και 45’
Μερίδες: 4
Γιατί θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή
Φαντάσου τραγανές πατάτες που σπάνε στο πιρούνι, με μια λεπτή κρούστα από παρμεζάνα που λιώνει και καραμελώνει στο φούρνο.
Το μυστικό; Τις προβράζεις ελαφρώς, τις στεγνώνεις καλά και μετά τις ανακατεύεις με αλεύρι και σκόνη κρεμμυδιού για έξτρα τραγανότητα.
Υλικά
1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 4 εκ.
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
125 ml (1/2 φλ.) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
100 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Μαγιονέζα ή αϊόλι, για το σερβίρισμα
Η συνταγή μπορεί να περιέχει αυγό, γάλα, γλουτένη, λακτόζη και σιτάρι.
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C (200°C με αέρα).
Βάλε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Σκέπασε και βράσε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ξεσκέπασε και μαγείρεψε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται.
Σούρωσέ τες και άφησέ τες στο σουρωτήρι για 2 λεπτά να στεγνώσουν εντελώς.
2. Ξαναβάλε τις πατάτες στην κατσαρόλα. Πασπάλισε με το αλεύρι και τη σκόνη κρεμμυδιού. Κούνησε την κατσαρόλα να καλυφθούν καλά όλες οι πατάτες με το μείγμα.
Ρίξε 1/4 φλ. ελαιόλαδο και ανακάτεψε να πάει παντού.
3. Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί. Άπλωσε τις πατάτες σε μία στρώση και ρίξε από πάνω το υπόλοιπο λάδι. Αλάτισε ελαφρά.
Ψήσε, γυρίζοντάς τες κάθε 15 λεπτά, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
4. Βγάλε το ταψί και αφαίρεσε προσεκτικά το περίσσιο λάδι με ένα κουτάλι.
Πασπάλισε τις πατάτες με την παρμεζάνα και ανακάτεψε απαλά να καλυφθούν παντού.
Βάλε πάλι στο φούρνο και ψήσε για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν βαθιά χρυσαφένιες και τραγανές.
Σέρβιρέ τες ζεστές με ένα μπολάκι μαγιονέζα ή αϊόλι δίπλα — και απόλαυσέ τες!
Γιατί να ραντίσεις τις πατάτες με ξίδι πριν τις τηγανίσεις;
Συνταγή για το μαγικό λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες που αγαπάνε όλοι
