Η πιο απαλή κρέμα κάσιους φτιάχνεται με 5 υλικά και θα την λατρέψεις

Η πιο απαλή κρέμα κάσιους φτιάχνεται με 5 υλικά και θα την λατρέψεις

Αν αναζητάς μια κρέμα που να είναι ταυτόχρονα μεταξένια και αρωματική τότε αυτή η γλυκιά κρέμα κάσιους θα γίνει το νέο σου μυστικό όπλο στην κουζίνα.

Με μόλις πέντε υλικά, δημιουργείς μια βάση για κρέμα τόσο πλούσια και ονειρεμένη, που μπορεί να σταθεί από μόνη της πάνω σε ένα crumble φρούτων ή να μεταμορφώσει την επόμενη γιορτινή σου δημιουργία.

Snack Alert: Γλυκοαλμυρό Παξιμάδι τσουρεκιού με Τόνο και Αβοκάντο

Υλικά

2 φλιτζάνια ωμά, άναλα κάσιους

¾ φλιτζανιού νερό, χωρισμένο

¼ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι

¼ κ.γ. βανίλια

Οδηγίες

Βάζεις τα κάσιους σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και τα καλύπτεις με τουλάχιστον 4 φλιτζάνια νερό. Τα αφήνεις να μουλιάσουν για 12 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν καλά και έπειτα τα στραγγίζεις.

Μεταφέρεις τα κάσιους στο μπλέντερ και προσθέτεις το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάς δυνατά, χρησιμοποιώντας το εργαλείο πίεσης αν χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσεις μια πολύ λεία, κρεμώδη υφή. Αν δεις ότι χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο επιπλέον νερό—μόνο κουταλιά-κουταλιά.

Σημειώσεις

Η συνταγή βγάζει αρκετή ποσότητα, ιδανική για πολλές χρήσεις.

Για πιο ευέλικτο αποτέλεσμα, μπορείς να παραλείψεις τη ζάχαρη και τη βανίλια και να γλυκάνεις μόνο την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις.

Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 5 ημέρες.

Πώς να τη χρησιμοποιήσεις σαν επαγγελματίας

Γλυκές ιδέες

Φτιάξε εύκολες, εορταστικές trifles με στρώσεις από κρέμα, σοφτ κέικ, λίγη μαρμελάδα και φρέσκα φρούτα.

Ρίξε μια γενναία κουταλιά πάνω από ζεστό apple crumble ή μια φέτα κράνμπερι–μήλο πίτας.

Βάλε λίγο κανέλα και χρησιμοποίησέ τη ως ντιπ για φρουτένια platters.

Αλμυρές μεταμορφώσεις (χωρίς ζάχαρη & βανίλια)

Με λίγες σταγόνες λεμόνι ή λάιμ, θα έχεις ένα άψογο φυτικό «ξινό» topping για pierogies, nachos ή ψητά.

Με 1–2 κουταλιές διατροφική μαγιά και λίγο Dijon, μετατρέπεται σε σάλτσα τυριού για μακαρόνια ή μπρόκολο στον ατμό.