Χριστουγεννιάτικες σιροπιαστές δίπλες
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Ένα γλυκό διαφορετικό από τα συνηθισμένα που σερβίρονται στις γιορτές, οι δίπλες ανήκουν και αυτές στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Υλικά:
2 αβγά
1 σφηνάκι κονιάκ
Ζάχαρη
Αλεύρι
(για το σιρόπι):
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές μέλι
Oδηγίες:
1. Χτυπάτε αβγά και ζάχαρη
2. Προσθέτετε αλεύρι για να γίνει η ζύμη
3. Ανοίγετε σε φύλλο και το χωρίζετε σε λωρίδες
4. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι για να ροδίσουν και οι δυο πλευρές
5. Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι και βουτάτε τις δίπλες
6. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με καρύδι, κανέλα ή με extra μέλι!
Related
Bloggers
01
10