Κοτόπουλο με λαχανικά και πιπερόριζα

Κοτόπουλο με λαχανικά και πιπερόριζα

Τα λαχανικά και η πιπερόριζα σε ένα πιάτο με άρωμα ανατολής κατευθείαν από την Κίνα. Το λευκό κρέας του κοτόπουλου σε συνδυασμό με την έντονη γεύση της πιπερόριζας. Ένα νόστιμο εξωτικό πιάτο ακόμα προσούτο και σε αυτούς που δεν επιθυμούν τις πολύ περίεργες γεύσεις.

Υλικά (για 4 μερίδες)

500γρ. φιλέτο κοτόπουλο

2 πράσινες πιπεριές

1 κρεμμύδι

3 φλοίδες πιπερόριζα, ξεφλουδισμένη

2 ματσάκια σέλινο

3 κουταλιές σούπας σάκε ή κόκκινο πόρτο

1 κουταλιά κορν φλάουερ

3 κουταλιές σάλτσα σόγιας

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες. Πλένετε καλά το σέλινο και τις πιπεριές (χωρίς τα σπόρια) και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

2.Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουερ και το κοτόπουλο, και το αλατοπιπερόνετε.

3.Ζεσταίνετε το μισό λάδι στο γουόκ (εναλλακτικά ένα αντικολλητικό τηγάνι). Βάζετε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί σε μέτρια φωτιά, όταν ροδίσει από όλες τις πλευρές το βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.

4.Ρίχνετε και το υπόλοιπο λάδι στο γουόκ και δυναμώνετε τη φωτιά. Αρχικά προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπερόριζα, και στη συνέχεια το σέλινο και την πιπεριά. Τα αφήνετε να γίνουν για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνέχεια σε πολύ δυνατή φωτιά.

5.Ρίχτε πάλι το κοτόπουλο στο γουόκ, και σβήστε με το σάκε και τη σάλτσα σόγιας. Τα ψήνετε ανακατεύοντας για 2 περίπου λεπτά. Σερβίρονται ζεστά με συνοδεία ρυζιού.