Η χωριάτικη που έγινε cupcake

Η χωριάτικη που έγινε cupcake

Η χρυσή τομή ανάμεσα σε πράγματα που, εκ πρώτης όψεως, φαντάζουν εντελώς ασύνδετα, μπορεί πάντα να βρεθεί, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη διάθεση και φαντασία. Πάρτε για παράδειγμα τα cupcakes και την κλασική χωριάτικη σαλάτα. Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε αυτά τα δύο φαγητά μαζί; Κι όμως γίνεται. Απλώς, παίρνεις το χαριτωμένο παρουσιαστικό του πρώτου και τα αγνά υλικά της δεύτερης και δημιουργείς τα πιο «ελληνικά» cupcakes που μπορούν να γίνουν, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και χωρίς καθόλου κόπο. Όσο για τη γεύση, μάλλον θα φάτε και το χαρτί από το κεκάκι.

Υλικά

για τη ζύμη
1 φαρίνα
1 φλ. γάλα
1 φλ. σπορέλαιο

για τη γέμιση
250γρ. τυρί φέτα
100γρ κεφαλοτύρι
2 ντομάτες χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
10 ελιές σε κομμάτια
ρίγανη, πιπέρι

Εκτέλεση
1.Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε
2.Τρίβετε τα τυριά και τα ρίχνετε στη ζύμη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις ντομάτες (αφού τις στραγγίξετε καλά)
3.Λαδώνετε τις θήκες για cupcakes και βάζετε 2 κουταλιές από το μείγμα σε κάθε θήκη.
4.Ψήνετε τα cupcakes σε προθερμασμένο φούρνο τους 180C για μισή ώρα ακριβώς (αν τα ψήσετε παραπάνω θα σκληρύνουν)
5.Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε