Γεμιστές πατάτες για αποτοξίνωση από το κρέας
Ένα γευστικότατο συνοδευτικό φαγητό για τα κρέατα ή τα ψητά ψάρια. Απλό και εύκολο. Μην σας ξεγελάσει όμως, είναι για τις μέρες που θα θελήσετε να βάλετε στην άκρη την δίαιτά σας, και να αγκαλιάσετε τις έξτρα θερμίδες.
Υλικά
2 μεγάλες πατάτες (σε οβάλ σχήμα)
1 κύβος λαχανικών για νοστιμιά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Κόψτε τις πατάτες στα 2. Βάλτε τες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους. Αφού μαλακώσει, βγάλτε με ένα κουτάλι την ψίχα τους, αφήνοντας το ¼ της πατάτας γύρω από την πέτσα.
3.Σε ένα μικρό τηγάνι, βάζετε την ½ κουταλιά λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κύβο λαχανικών και το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
4.Σε ένα μπολ, βάλτε την σάρκα της πατάτας, μαζί με το μείγμα από το τηγάνι και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μείγμα τις πατάτες.
5.Τις βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
Tip: Λίγο πριν τις σερβίρετε μπορείτε να τις πασπαλίσετε με τριμμένο κίτρινο τυρί. Αφήστε τες στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.