Γλυκός, σπιτικός χαλβάς με μέλι

Γλυκός, σπιτικός χαλβάς με μέλι

Η ειρωνεία στην περίπτωση του χαλβά είναι πως συνήθως δεν τον προτιμάμε σαν γλυκό και τον αποφεύγουμε, όταν όμως μας τον σερβίρουν σε ταβέρνες και εστιατόρια με κοφτό αμυγδαλάκι, σαν κέρασμα, δεν αφήνουμε ψίχουλο. Η ακόλουθη συνταγή, λοιπόν, έρχεται να δικαιώσει τον παραδοσιακό, σπιτικό χαλβά, και να τον κάνει ένα από τα αγαπημένα μας, εναλλακτικά, γλυκά. Είναι πανεύκολη, ολόγλυκη και σίγουρα θα σας κερδίσει.

Υλικά
1 κούπα λάδι
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη (αν βάλετε μέλι, η αναλογία θα είναι 2 ½ κούπες ζάχαρη και 3κ.σ. μέλι)
4 κούπες νερό
αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1/2κ.γ. κανέλλα

Εκτέλεση
1.Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει σκούρο χρώμα.
2.Στο μεταξύ, έχετε βάλει το νερό με τη ζάχαρη σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, και τα αφήνετε μέχρι να γίνουν σιρόπι (πρέπει να πάρει 2 βράσεις).
3.Ρίχνετε μέσα στο μείγμα του σιμιγδαλιού το σιρόπι και αμέσως μετά τα αμύγδαλα, χωρισμένα στα δύο. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε.
4.Ρίχνετε το μέλι, το αφήνετε στη κατσαρόλα για 10 λεπτά και έπειτα απλώνετε τον χαλβά σε μια μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε με κανέλλα και σερβίρετε.