Το υγιεινό σουβλάκι: Πεντανόστιμο και με ελάχιστες θερμίδες

Το υγιεινό σουβλάκι: Πεντανόστιμο και με ελάχιστες θερμίδες

Ποιος είπε πως η αγαπημένη μας λιχουδιά δεν μπορεί να γίνει φουλ θρεπτική;

Ξεχάστε ό,τι ξέρετε για το σουβλάκι και δοκιμάστε αυτή τη λαχταριστή συνταγή που όχι μόνο θα λατρέψετε, αλλά θα αγαπήσει και η σιλουέτα σας.

Υλικά
Για το φαλάφελ:
1/2 κούπα ρεβίθια που έχετε μουλιάσει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ και έχετε στραγγίξει σε μία πετσέτα
1 κουταλιά σπόρους κύμινου
1/2 κουταλιά κόλιαντρο σε σκόνη
1/2 κουταλιά κόκκινο καυτερό πιπέρι
1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές χυμός φρέσκου λεμονιού
3 κουταλιές αλεύρι ή φρυγανιά θρυμματισμένη
Λίγα φύλλα φρέσκου κόλιαντρου ψιλοκομμένα

Για τη σος γιαουρτιού:
1/2 κούπα στραγγιστού γιαουρτιού
1 κουταλιά λεμόνι
1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
1. Στραγγίξτε τα ρεβίθια όσο καλύτερα μπορείτε σε πετσέτες για να τραβήξετε την υγρασία.
2. Ρίξτε όλα τα υλικά (για το φαλάφελ) μαζί στο μπλέντερ και τα χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές σφιχτό μείγμα. Αν χρειαστεί ρίξτε περισσότερο αλεύρι ή φρυγανιά.
3. Πλάστε το μείγμα σε μεγάλα, πλακουτσωτά κεφτεδάκια και τηγανίστε τα σε ελαιόλαδο ή τα ψήστε τα στο φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
4. Αναμείξτε όλα τα υλικά (για τη σος) σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
5. Πάρτε πίτες ολικής άλεσης και φτιάξτε τα σουβλάκια σας.