Μπισκότα με τζίντζερ και ξηρούς καρπούς

Μπισκότα με τζίντζερ και ξηρούς καρπούς

Τραγανά και πικάντικα μπισκότα με τζίντζερ για να δυσκολευτείτε πολύ να μην τους ορμήξετε. Φίνα πικάντικη μυρωδιά από τον τζίντζερ, τραγανή ύφη από τους ξηρούς καρπούς. Θα λατρέψετε αυτά τα μπισκότα και θα γίνουν η νέα σας συντροφιά για μασούλημα δίπλα στο τζάκι.

Υλικά

70γρ. ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

200γρ. ζάχαρη

240γρ. αλεύρι

1 αβγό

70γρ. μελάσα

1,5 κουταλιά του γλυκού σόδα

1/2 κουταλιά γλυκού σόδα

1/2 κουταλιά γλυκού τζίντζερ

2 κουταλιές του γλυκού κρασί όξινο

1 πρέζα τριμμένη κανέλα

1 πρέζα τριμμένο κάρδαμο

1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο

ζάχαρη για επικάλυψη

Εκτέλεση

1.Βάζετε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 190 βαθμούς. Σε δύο ταψάκια στρώστε αντικολλητικό χαρτί.

2.Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν ελαφρύ μείγμα. Ενώ συνεχίζετε να τα χτυπάτε προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά. Κατόπιν προσθέτετε τη μελάσα και το κρασί και χτυπήστε καλά.

3.Στο μείγμα, κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, το τριμμένο τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το κάρδαμο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Όταν η ζύμη δεν θα κολλάει άλλο πλάστε μια μπάλα, τυλίξτε την σε μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 1/2 ώρα μέχρι να σφίξει αρκετά.

4.Χωρίστε την ζύμη σας στα 4, και πλάστε τα κομμάτια σε λωρίδες. Κόψτε κάθε λωρίδα σε 10 κομμάτια και ρολάρετε τα ώστε να γίνουν μπάλες. Απλώστε την ζάχαρη σας σε ένα ρηχό ταψί. Κυλήστε κάθε μπάλα πάνω στη ζάχαρη έτσι ώστε να πάει παντού, και τοποθετήστε τις μπάλες αφού πρώτα τις πιέσετε να γίνουν επίπεδες, στα προετοιμασμένα ταψάκια. Αφήστε κάποια απόσταση μεταξύ τους και βάλτε τα ταψάκια στο φούρνο για 10-15 λεπτά. Επαναλάβετε τα βήματα και για την υπόλοιπη ζύμη.