Κυριακάτικη απόλαυση: Απίθανα λαζάνια φούρνου με τυρί και γαλοπούλα

Κυριακάτικη απόλαυση: Απίθανα λαζάνια φούρνου με τυρί και γαλοπούλα

Βγάλτε τον Garfield που κρύβετε μέσα σας!

Οι Κυριακές είναι φτιαγμένες για τραπέζια με οικογένεια ή/και φίλους και λαχταριστά φαγητά που κάθε μπουκιά τους μας κάνει και πιο ευτυχισμένους. Σαν αυτά τα συγκλονιστικά λαζάνια, δηλαδή.

Υλικά
400γρ. λαζάνια
2κ.σ. ελαιόλαδο
200ml. κρέμα γάλακτος
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
150γρ. έμμενταλ τριμμένο
200γρ. ρεγκάτο τριμμένο
10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
1/2κ.σ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζετε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C και λαδώνετε καλά ένα πυρέξ.
3. Στο μπολ με τα λαζάνια προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και τη γαλοπούλα, ανακατεύετε και τα ρίχνετε όλα μαζί στο πυρέξ, ισιώνοντας την επιφάνεια.
4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, ρίχνετε πιπέρι (όσο θέλετε) και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο. Περιχύνετε την επιφάνεια του πυρέξ με το μείγμα και ψήνετε τα ζυμαρικά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρώμα το φαγητό. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.