Μπισκότα με φράουλα και σοκολάτα

Μπισκότα με φράουλα και σοκολάτα

Επειδή το καλοκαίρι αργεί ακόμα και μαζί με αυτό και τα φρέσκα φρούτα του, όπως οι φράουλες, μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές συνταγές που θα το φέρουν πιο κοντά με τον πιο ευφάνταστο και νόστιμο τρόπο. Τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι ακριβώς αυτό. Χρησιμοποιώντας γιαούρτι φράουλας για να αντικαταστήσουμε το φρούτο, μπορούμε να φτιάξουμε μια εκπληκτική λιχουδιά με όλα τα αρώματα και τη νοστιμιά της φράουλας, μαζί με κομματάκια σοκολάτας για έξτρα απόλαυση. Και όλα αυτά μέσα σε λίγα, απλά βήματα.

Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. γιαούρτι με γεύση φράουλα
2 βανιλίνες
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
80γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση
1.Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης και τα χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε το γιαούρτι, τη βανιλίνη και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
2.Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύετε άλλη μια φορά.
3.Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και με ένα κουτάλι μοιράζετε το μείγμα στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ των μπισκότων. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για περίπου 15 λεπτά, τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και σερβίρετε.