Μπουσκέτες με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό

Μπουσκέτες με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό

Κλασική, δροσερή μεσογειακή συνταγή για ένα από τα πιο γευστικά και χορταστικά σνακ. Χρώματα, αρώματα και θρεπτικά συστατικά σε μικρές φετούλες με λαχανικά και μοτσαρέλα, οι οποίες γίνονται στο λεπτό και συνοδεύουν τέλεια το κάθε σας γεύμα (ή τρώγονται και μόνες τους για μια πιο ελαφριά εναλλακτική).

Υλικά
1 λευκή μπαγκέτα κομμένη σε διαγώνιες φέτες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα δύο
1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη μια φορά στην μέση και στην συνέχεια σε λεπτές φέτες, μισοφέγγαρα
10 ντοματάκια μικρά, κομμένα στα δύο
1 ματσάκι φρέσκο πλατύφυλο βασιλικό
2κ.σ. κουκουνάρι
παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
1.Καβουρντίζετε ελαφρά το κουκουνάρι στο τηγάνι χωρίς καμιά λιπαρή ουσία και μετά ψήνετε τις φέτες της μπαγκέτας σε προθερμασμένη σχάρα στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
2.Όσο είναι ακόμα ζεστές, τρίβετε πάνω τους το σκόρδο και από τις δύο πλευρές για να πάρουν άρωμα. Τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις ραντίζετε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
3.Απλώνετε πάνω τους τα φύλλα του βασιλικού (2-3 στην κάθε μία),από πάνω τη μοτσαρέλα και τέλος την ντομάτα. Αλατίζετε ελαφρά την ντομάτα και ραντίζετε και πάλι με το ελαιόλαδο. Τέλος πασπαλίζετε με το κουκουνάρι.