Η τέλεια τάρτα με μανιτάρια και κρεμμύδια

Η τέλεια τάρτα με μανιτάρια και κρεμμύδια

Ετοιμαστείτε να απογειώσετε τον ουρανίσκο σας με την απίστευτη νοστιμιά της.

Αν και η συνταγή θέλει σπιτική βάση τάρτας, εμείς σας προτείνουμε την έτοιμη ζύμη σφολιάτας που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ γιατί είναι μια πολύ καλή εναλλακτική που δεν απαιτεί καθόλου έξτρα χρόνο προετοιμασίας.

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
350 ml κρέμα γάλακτος
200γρ τριμμένο τσένταρ
200 γρ. τριμμένη γκούντα
Φρέσκο θυμάρι (αν δεν βρείτε βάλτε λίγο ξερό)
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση
1. Βουτυρώνετε ελαφρά και αλευρώνετε μια φόρμα για τάρτα. Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας, την τρυπάτε με το πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Την βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
2. Βάζετε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν αρκετά.
3. Τα αφαιρείτε, προσθέτετε τις υπόλοιπες δύο κουταλιές ελαιόλαδο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε τα μανιτάρια. Τα σωτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
4. Σε ένα μπωλ ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα τυριά και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνετε (προσοχή στο αλάτι, τα τυριά από μόνα τους είναι αρκετά αλμυρά) ανακατεύετε το μείγμα και το ρίχνετε πάνω από τη σφολιάτα.
5. Ψήνετε για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι η επιφάνειά της να φουσκώσει ελαφρώς και να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.