Λαχταριστά, ζουμερά μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο

Λαχταριστά, ζουμερά μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο

Δεν έχετε ξαναφάει τέτοια λιχουδιά.

Μια συνταγή απο την celebrity chef Ina Garten, με ένα ιταλικό twist. Ό,τι πρέπει για ένα υπέροχο κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά
16 μεγάλα λευκά μανιτάρια
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. λευκό κρασί ή σέρι
2 μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα, ψιλοκομμένα
6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, και τα λευκά και τα πράσινα μέρη τους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2/3 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
150γρ. τυρί μασκαρπόνε
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Αφαιρέστε τα κοτσάνια και ψιλοκόψτε τα. Βάλτε τα μανιτάρια σε ρηχό μπολ και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το κρασί. Αφήστε το στην άκρη.
2. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα λουκάνικα, και μαγειρέψτε για 8 με 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών και μαγειρέψτε τα μαζί για άλλα τρία λεπτά. Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατέψτε τα όλα μαζί για 2-3 λεπτά ακόμα. 3.Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε για να πάει παντού, και στο τέλος ρίξτε το μασκαρπόνε και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως και το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
4. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι, και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Γεμίστε τα μανιτάρια με το μείγμα.
5. Απλώστε τα σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να τα χωράει σε μία στρώση. Ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά, μέχρι η γέμιση να γίνει τραγανή.