Δροσερή σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και τόνο

Δροσερή σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και τόνο

Το Πάσχα πέρασε και πάει και μαζί με αυτό πάνε και τα «όργια» κρεατοφαγίας, τα οποία είναι εξαιρετικά μεν, για λίγες φορές μέσα στο χρόνο δε. Για να ξαναμπούμε, λοιπόν, σε ένα πιο υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα, ορίστε η συνταγή για μια υπέροχη, δροσερή, πεντανόστιμη αλλά και πολύ εύκολη σαλάτα, ιδανική ακόμα και για κυρίως γεύμα μαζί με 1-2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως.

Υλικά
250γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο

3κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης τουρσί

100γρ. τόνος σε νερό
5κ.σ. ελαιόλαδο

3κ.σ. ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάλτε τα φασόλια σε ένα μπολ με φρέσκο νερό και αφήστε τα μισή ώρα να μουλιάσουν. Έπειτα βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και βράστε τα καλά μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα σε μια σαλατιέρα.
2. Πλύνετε και ψιλοκόψτε τον άνηθο και το κρεμμυδάκι. Στραγγίξτε την πιπεριά και κόψτε την σε μικρά κομματάκια. Ρίξτε όλα τα υλικά στην σαλατιέρα με τα φασόλια, προσθέστε τον τόνο, στραγγισμένο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Αφήστε την για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.