Τάρτα με φράουλες και κρέμα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Τώρα σοβαρά, χρειάζεστε περιγραφή για αυτό το «επικό» γλυκό; Εντάξει, θα σας πούμε τότε πως είναι τόσο εύκολο που είναι αδικία προς τους σεφ, παγκοσμίως, χρειάζεστε μόνο φρέσκες, ζουμερές φράουλες, φύλλο σφολιάτας, την αγαπημένη σας μαρμελάδα φράουλα και σαντιγί, είναι ότι πιο γλυκό, δροσερό και νόστιμο μπορείτε να απολαύσετε με αυτόν τον καιρό στη βεράντα σας και σίγουρα θα γίνει από τις αγαπημένες σας συνταγές. Μάλλον σας καλύψαμε.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα (ότι προτιμάτε)
1 κούπα κρέμα γάλακτος
4κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Εκτέλεση
1. Στρώστε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ταρτιέρα, κόψτε ό, τι περισσεύει και τρυπήστε την σφολιάτα καλά με ένα πιρούνι.
2. Ψήστε την στους 180-200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει.
3. Απλώστε πάνω της τα 3/4 από το βαζάκι της μαρμελάδας και φροντίστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια και τις γωνίες.
4. Ετοιμάστε την σαντιγί χτυπώντας καλά την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ, και στολίστε με το μείγμα την τάρτα όπως σας αρέσει. Τελειώστε τον στολισμό με φρέσκες φράουλες και βάλτε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει.