H τέλεια σκεπαστή μανιταρόπιτα με λιωμένο τυρί

H τέλεια σκεπαστή μανιταρόπιτα με λιωμένο τυρί

Κατευθείαν από την παραδοσιακή ρώσικη κουζίνα!

Η Ρωσία δεν έχει να μας προσφέρει μόνο βότκα, αλλά και μια υπέροχη συνταγή από την παραδοσιακή της κουζίνα, μια λαχταριστή πίτα με φρέσκα μανιτάρια, λιωμένο τυρί και μπέικον. Σερβίρετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο στο τραπέζι και ετοιμαστείτε για ομαδικό χειροκρότημα.

Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
¾ κούπας κρέμας γάλακτος
1 κούπα τριμμένου ελβετικού τυριού
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. ψιλοκομμένος, φρέσκος άνηθος
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C.
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια/δυνατή φωτιά. Βάλτε μέσα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το μπέικον. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Μειώστε τη θερμοκρασία στο μισό και προσθέστε την κρέμα και τον άνηθο. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για άλλα 10 λεπτά περίπου. Απομακρύνετε από τη φωτιά, και ρίξτε μέσα το τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Βάλτε ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα καλά λαδωμένο ρηχό ταψί, και ρίξτε το μείγμα επάνω του. Καλύψτε με το άλλο φύλλο, και πιέστε καλά τις άκρες να σφραγιστούν. Κάνετε μερικές τρύπες στην κορυφή με ένα πηρούνι. Περάστε το πάνω μέρος με το χτυπημένο αυγό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
4. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.