Ένας διαφορετικός μουσακάς, εύκολος και πεντανόστιμος

Ένας διαφορετικός μουσακάς, εύκολος και πεντανόστιμος

Μια γρήγορη, εύκολη, οικονομική και νόστιμη παραλλαγή του μουσακά

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την ξεχωριστή συνταγή για μουσακά που ξεφεύγει μεν λίγο από τα κλασικά αλλά σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την γεύση του.

Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γρ. αρνίσιος (ή όποιο είδος κρέατος θέλετε) κιμάς
400 γρ. χοντροκομμένα πομοντόρια (ή ντοματάκια κονσέρβας)
2 κ.σ. πάστα ντομάτας
2 κ.σ. τριμμένη κανέλα
200 γρ. μελιτζάνες (καψαλισμένες ή τηγανισμένες ελαφρά) χοντροκομμένες
200 γρ. φέτα, σε κομματάκια
2 κ.σ. φρέσκη μέντα, χοντροκομμένη

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και τον τσιγαρίζετε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
2. Προσθέτετε τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας και την κανέλα στο τηγάνι, ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, προσθέτοντας τις μελιτζάνες στα μισά του χρόνου.
3. Πασπαλίστε την φέτα και την μέντα πάνω από τον κιμά. Φέρτε το τηγάνι απευθείας στο τραπέζι και σερβίρετε από αυτό ενώ λιώνει η φέτα.