Λιγκουίνι με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι

Γωγώ Φούντα
Λιγκουίνι με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι

Μία υπέροχη, εύκολη και ελαφριά συνταγή, ιδανική για ρομαντικό δείπνο για δύο...

Υλικά:

500γρ λιγκουίνι
250 γρ. μανιτάρια λευκά
80ml βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.γλ. αλάτι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
παρμεζάνα τριμμένη
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μία βαθειά πιατέλα και περιχύνουμε με λάδι. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο λιωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι. Βράζουμε τα λιγκουίνι και κρατάμε στο σούρωμα λίγο από το νερό τους ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην πιατέλα με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε καθώς και την κρέμα γάλακτος. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαιντανό, την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.