Γλυκό: crème brûlée με αμαρέτο

Γλυκό: crème brûlée με αμαρέτο

Δοκιμάστε αυτήν τη «μεθυσμένη» εκδοχή της crème brûlée και αφεθείτε σε ένα γευστικό ταξίδι απόλαυσης.

Υλικά
630 ml κρέμα γάλακτος με 20% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο στη μέση
7 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
60 ml λικέρ αμαρέτο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C και τοποθετήστε έξι πυρίμαχα φορμάκια σε ένα μεγάλο ταψί.
2. Χύστε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε την μαζί με τη βανίλια ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράσει (προσέξτε να μην φτάσει σε σημείο βρασμού).
3. Σουρώστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και μετά με ένα μαχαιράκι ξύστε τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας και ρίξτε τους στην κρέμα.
4. Με έναν αυγοδάρτη, εν τω μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αμαρέτο σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Χύστε την κρέμα όπως είναι ζεστή στο μείγμα των κρόκων και ανακατέψτε καλά.
6. Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια και ρίξτε βραστό νερό στο ταψί μέχρι να φτάσει στο μισό του ύψους που έχουν τα φορμάκια.
7. Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να πήξουν καλά. Αφαιρέστε τα φορμάκια από το ταψί και αφήστε τα για 2 ώρες να κρυώσουν. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 6 ώρες.
8. Προθερμάνετε το grill σε υψηλή θερμοκρασία. Πασπαλίστε τις crème brûlée σας με ζάχαρη. Ψήστε σε απόσταση 5 εκατοστών από το grill για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει και σερβίρετε αμέσως.