Λαζάνια με ντομάτα, μασκαρπόνε και μοτσαρέλα

Λαζάνια με ντομάτα, μασκαρπόνε και μοτσαρέλα

Ένα πλούσιο, χορταστικό, μεσογειακό και εντελώς καλοκαιρινό πιάτο, ιταλικής προέλευσης, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε αρκετά γρήγορα και εύκολα και να στήσετε ένα πεντανόστιμο και εντυπωσιακό γεύμα.

Υλικά
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
ελαιόλαδο
2 κονσέρβες των 400γρ. cherry ντομάτες
ένα ματσάκι βασιλικό
1 πακέτο λαζάνια
250γρ. μασκαρπόνε
3 μπάλες μοτσαρέλα, σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190C.
2. Τηγανίστε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε 4 κ.σ. λάδι, μέχρι να μαλακώσουν (όχι όμως να πάρουν χρώμα). Ρίξτε μέσα τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να βράσουν για 15 με 20 λεπτά, ή μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή. Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίξτε το βασιλικό και ανακατέψτε.
3. Ρίξτε ένα μέρος της σάλτσας σε ένα μεγάλο, ορθογώνιο ταψί, τόσο ώστε να καλύψετε τον πάτο. Καλύψτε το με ένα στρώμα από λαζάνια. Πάνω από αυτά, απλώστε το 1/3 από το μασκαρπόνε και την μοτσαρέλα και έπειτα ρίξτε άλλο ένα στρώμα σάλτσας. Καλύψτε πάλι με ένα στρώμα από λαζάνια και συνεχίστε να ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί και το τελευταίο στρώμα να είναι μοτσαρέλα/μασκαρπόνε.
4. Τρίψτε λίγο μαύρο πιπέρι στην κορυφή και ψήστε τα λαζάνια για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (δοκιμάστε με ένα μαχαίρι) και το τυρί να λιώσει και να γίνει χρυσαφί.
5. Βγάλτε τα λαζάνια από το φούρνο, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.