Αέρινη lemon pie με λευκή σοκολάτα, εύκολα και γρήγορα

Αέρινη lemon pie με λευκή σοκολάτα, εύκολα και γρήγορα

Από τις πιο εύκολες συνταγές για ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά.

Το πιο ανάλαφρο, δροσερό και νόστιμο γλυκό από ένα από τα πιο αγαπημένα εσπεριδοειδή. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για το κυριακάτικο γλυκό. Εννοείτε και συνοδεύουμε την λεμονόπιτά μας με λιωμένη λευκή σοκολάτα από πάνω.

Υλικά
135γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
135γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
65γρ. ανάλατο βούτυρο
Χυμός από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Για την λευκή σοκολάτα
150γρ. λευκή σοκολάτα (κομμένη σε κομμάτια)
75γρ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βάλτε ένα ταψάκι για κέικ με ένα αντικολλητικό χαρτί.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και την ζάχαρη, με ένα μίξερ. Προσθέστε ένα-ένα τα αβγά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίξτε στο μπολ το αλεύρι και χτυπήστε πάλι καλά. Τελειώστε με το λεμόνι και το ξύσμα και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
3. Βάλτε το μείγμα στο ταψάκι και βάλτε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο και με έντονο χρυσό χρώμα, βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
4. Για την λευκή σοκολάτα, βάλτε την σοκολάτα σε ένα μπολ. Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε την να πάρει μία βράση σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Στη συνέχεια βάλτε την ζεστή κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι αν λιώσει και να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
5. Μόλις κρυώσει η μους, απλά την απλώνετε στο πάνω μέρος της λεμονόπιτας και είστε έτοιμοι.