Γλυκό: απολαυστικό παγωτό πορτοκάλι

Γλυκό: απολαυστικό παγωτό πορτοκάλι

Μια λίγο μπελαλίδικη συνταγή για παγωτό πορτοκάλι, με αποτέλεσμα, όμως, που θα σας αποζημιώσει.

Υλικά
1 φλιτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1 και 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια γάλα
3 κουταλάκια του γλυκού Campari

Εκτέλεση
1. Βάλτε το χυμό πορτοκαλιού και το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Δυναμώστε τη φωτιά να πάρει μία βράση και μαγειρέψτε χωρίς καπάκι σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να έχετε 1/2 φλιτζάνι περίπου από σιρόπι πορτοκαλιού.
2. Με ένα χτυπητήρι ανακατέψτε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη λεπτοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού μέχρι να έχετε ένα χλωμού χρώματος πηχτό μείγμα.
3. Σιγά σιγά προσθέστε το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
4. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (αλλιώς οι κρόκοι θα γίνουν ομελέτα), ανακατεύοντας συνεχώς, για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει αρκετά.
5. Αφαιρέστε αμέσως από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα άλλο μπολ αφήνοντάς το να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά.
6. Προσθέστε στο παραπάνω μείγμα κρέμας το σιρόπι πορτοκαλιού, ανακατέψτε, σκεπάστε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
7. Προσθέστε το Campari, ανακατέψτε και μεταφέρετέ το σε ένα δοχείο παγωτού 1,5 λίτρου χωρητικότητας. Σκεπάστε το και βάλτε το στην κατάψυξη για 4 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
8. Σπάστε το παγωτό με ένα κουτάλι σε κομμάτια και πολτοποιήστε το στο μπλέντερ μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα, χωρίς όμως, να ξεπαγώσει και να λιώσει τελείως το παγωτό σας.
9. Ξαναβάλτε το μείγμα από το μπλέντερ στο δοχείο και παγώστε το στην κατάψυξη για άλλες 3 τουλάχιστον ώρες.
10. Δεκαπέντε λεπτά πριν σερβίρετε, βάλτε το παγωτό σας στο ψυγείο για να μαλακώσει και μετά απολαύστε.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: μπούσουλας για γρανίτα φρούτων

Γλυκό: μοναδικό σορμπέ σύκου

Γλυκό: γευστικό παγωτό βανίλια