Η πιο κλασσική σάλτσα ντομάτας για τα φαγητά σας

Η πιο κλασσική σάλτσα ντομάτας για τα φαγητά σας

Η πιο κλασσική σάλτσα που υπάρχει είναι η σάλτσα ντομάτας, υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να την φτιάξει κανείς αρκεί να σας αρέσουν οι πειραματισμοί και να έχετε μπόλικη φαντασία. Η βάση της όμως είναι μία και είτε την θέλετε για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας είτε ως ντιπ για τα σνακ σας, την λατρεύετε και είναι η αγαπημένη σας.

Υλικά

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κλωναράκι σέλινο

8-10 ντομάτες ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κουτ. Σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. Γλυκού ζάχαρη

3 κουτ. Σούπας κόκκινο κρασί

αλάτι

μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο να κάψουν για περίπου 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

2.Σβήστε το κρεμμύδι με το κρασί και προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη και αλατοπιπερώστε. Αφήστε την σάλτσα να βράση σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά μέχρι να γίνει πηχτή και νόστιμη.

Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour