Λαχταριστό αρνάκι με δυόσμο και δεντρολίβανο στον φούρνο

Λαχταριστό αρνάκι με δυόσμο και δεντρολίβανο στον φούρνο

Μια αρκετά κλασική, αλλά πάντα νόστιμη συνταγή με κρέας στον φούρνο

Υλικά

2 κιλά αρνάκι μπούτι
3 κλωνάρι δεντρολίβανο
6 κ.σ. φυλλαράκια δυόσμου
4 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βάζετε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε, για να "δέσουν" , για 1 λεπτό. Καθαρίζετε το κρέας και του κάνετε με μαχαίρι 6-7 χαρακιές.
Τρίβετε το ντρέσινγκ στο κρέας καλά και το βάζετε στο φούρνο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 2μιση με 3 ώρες.
Το βγάζετε από τον φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά, κόβετε και σερβίρετε.

*Tips

  • Από όσο πιο νεαρό ζώο προέρεχεται το κρέας, τόσο λιγότερο θα σας "μυρίζει" το αρνί
  • Το φαγητό συνοδεύεται με πατάτες φούρνο, ρύζι, αλλά και διάφορες σαλάτες.