Σοκολατένιο μάφιν με βατόμουρο σε 2 λεπτά

Σοκολατένιο μάφιν με βατόμουρο σε 2 λεπτά

Το τέλειο γλυκό στο πι και φι.

Όσο κι αν αγαπάμε τη μαγειρική, η αλήθεια είναι πως οι καλύτερες συνταγές είναι αυτές που μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να σου δώσουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Ειδικά δε όταν αυτό είναι ένα φανταστικό γλυκό, όπως το ακόλουθο, τα λόγια είναι περιττά.

Υλικά
4κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3κ.σ. ζάχαρη
2κ.σ. σκόνη κακάο
λίγο αλάτι
1/4κ.γ. σόδα μαγειρικής
1/4κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4κούπας γάλα αμυγδάλου
1 1/2κ.σ. φυτικό έλαιο
3/4κ.γ. ξύδι μηλίτη
1 1/2κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο
μια χούφτα (περίπου 1/4 κούπας) σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας

Εκτέλεση
1. Λαδώστε δύο κούπας με λίγο λάδι.
2. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα. Προσθέστε τη βανίλια, το γάλα αμυγδάλου, το λάδι, το ξίδι και την μαρμελάδα και αναμείξτε καλά με μια πλαστική σπάτουλα. Έπειτα προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε.
3. Μοιράστε το μείγμα στις δύο κούπες και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά (στο high). Βγάλτε τα κεκάκια από το φούρνο και αφήστε τα να σταθούν για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.