Quesadillas με αυγά: Το τέλειο πρωινό Σαββάτου

Quesadillas με αυγά: Το τέλειο πρωινό Σαββάτου

Αυγά, μεξικάνικες πίτες και φρεσκοτριμμένο τυρί, για ένα εξωτικό πρωινό που θα κάνει το Σάββατό σας ακόμα καλύτερο.

Μετά από μια δύσκολη και κουραστική εβδομάδα, έρχεται το χαλαρό και ανέμελο Σαββατοκύριακο που περιμένουμε όλοι από την Δευτέρα. Και τι καλύτερο από ένα περιποιημένο πρωινό (ιδανικά στο κρεβάτι) για να ξεκινήσει το διήμερό μας; Προμηθευτείτε από σήμερα τα υλικά και φτιάξτε (του) το πιο απολαυστικό πρωινό για το Σάββατό σας.

Υλικά
1/2 κούπα μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
1κ.σ. μεξικάνικη, καυτερή σος
1κ.σ. ελαιόλαδο
4 μεγάλα αυγά
8 μικρές πίτες τορτίγιας από καλαμπόκι
2/3 κούπας τριμμένο τυρί τσένταρ, και λίγο ακόμα και πασπάλισμα
1 κούπα σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την μαγιονέζα με την μεξικάνικη σος. Βάλτε το μείγμα σε μια μικρή πλαστική σακούλα, κλείστε την και βάλτε την στην άκρη.
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ταψί σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τα αυγά (σαν μάτια) αλλά όχι εντελώς, και βάλτε τα σε ένα πιάτο.
3. Χαμηλώστε τη φωτιά και βάλτε μέσα στο ταψί τις τορτίγιας, μία μία ξεχωριστά, με ίση ποσότητα τριμμένου τσένταρ πάνω στην κάθε μία. Όταν το τυρί λιώσει, βάλτε τις τη μία πάνω στην άλλη.
4. Ρίξτε την σάλτσα ντομάτας πάνω από κάθε quesadilla και αναποδογυρίστε την αμέσως. Αφήστε την κάθε μία να τηγανιστεί για 30 δεύτερα και αναποδογυρίστε την ξανά. Τέλος, βάλτε πάνω στην κάθε μία από ένα αυγό μάτι και πασπαλίστε τις με λίγο τσένταρ.
5. Χαμηλώστε κι άλλο την φωτιά και μαγειρέψτε τις για άλλα 1-2 λεπτά, ή μέχρι το τυρί στην κορυφή να λιώσει και τα αυγά να είναι εντελώς μαγειρεμένα.
6. Μεταφέρετε τις quesadillas σε πιάτα, ανοίξτε τη σακούλα, απλώστε πάνω από την κάθε μία το μείγμα μαγιονέζας-μεξικάνικης σος με διακοσμητικό τρόπο (όπως τα ζιγκ ζαγκ) και σερβίρετε.