Νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Επειδή κάποιες από εσάς μπορεί να νηστεύουν, αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να κόψουν και τα γλυκά. Όχι όλα, τουλάχιστον. Αυτό το μυρωδάτο κέικ πορτοκάλι είναι ειδικά φτιαγμένο για να σας βοηθήσει να τα βγάλετε πέρα καθ' όλη τη διάρκεια της νηστείας, είναι πολύ απλό στην εκτέλεσή του και μάλλον θα το φτιάξετε πάνω από μία φορά.

Υλικά
500γρ. (1 πακέτο) αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
170γρ. φυτικό βούτυρο (π.χ βιτάμ)
400γρ. ζάχαρη
400ml φυσικό χυμό πορτοκάλι (περίπου 1,5 ποτήρι)
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροτριμμένα
150γρ. κόντιτα
75ml λικέρ Grand Marnier ή λικέρ πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι σόδα

Εκτέλεση
1.Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
2.Σε ένα αρκετά βαθύ μπολ χτυπάτε το βούτυρο λιωμένο με την ζάχαρη.
3.Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα και το αλεύρι με το μπέικιν.
4.Χτυπάτε πολύ καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
5.Στη συνέχεια προσθέτετε τα αμύγδαλα, το ξύσμα και τέλος τα κόντιτα τα οποία προηγουμένως έχετε αλευρώσει καλά, διαφορετικά θα μας πάνε όλα στον πάτο. Αν τα αλευρώσουμε όμως, θα μοιραστούν μια χαρά μέσα στο κέικ.
6.Βουτυρώνετε πολύ καλά με φυτικό βούτυρο μια βαθιά φόρμα, πασπαλίζετε οπωσδήποτε τον πάτο της με λίγο αλεύρι, και αδειάζετε σ' αυτήν το μείγμα του κέικ.
7.Ψήνετε στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 40-50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
8.Αφήνετε το κέικ για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.