Καραμελωμένα χτένια με noodles για ένα ρομαντικό αγιοβαλεντίνικο δείπνο

Καραμελωμένα χτένια με noodles για ένα ρομαντικό αγιοβαλεντίνικο δείπνο

Μαγειρέψετε του ένα υπέροχο γεύμα και κάντε αξέχαστη την αποψινή βραδιά.

Τα θαλασσινά είναι γνωστά για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες, και έτσι γίνονται αυτόματα η πρώτη επιλογή για ένα υπέροχο δείπνο την ημέρα των ερωτευμένων. Η ακόλουθη συνταγή διαθέτει όχι μόνο συγκλονιστική γεύση και αρώματα, αλλά και μια εμφάνιση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τον αγαπημένο σας.

Υλικά
3 1/2κ.γ. ζάχαρη, χωρισμένες
5κ.γ. νερό, χωρισμένες
1κ.σ. σος ψαριού
1κ.γ.λιωμένο φρέσκο ginger
2κ.γ. φρέσκος χυμός lime
1/2κ.γ. φρέσκο λιωμένο σκόρδο
1/8κ.γ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
1/8κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 μεγάλα χτένια
1κ.γ. φρέσκια ψιλοκομμένη μέντα
2 φέτες lime

Εκτέλεση
1. Αναμείξτε τη 1/2κ.γ. ζάχαρη με την 1 κ.σ. νερό, τη σος ψαριού και τα υπόλοιπα 4 υλικά (μέχρι και το κόκκινο πιπέρι), σε ένα μικρό μπολ.
2. Συνδυάστε την υπόλοιπη 1κ.σ. ζάχαρη και τις 2κ.σ. νερό σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεστάνετε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίστε να το ζεσταίνετε για 2 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα (μην ανακατεύετε), απομακρύνετέ το από τη φωτιά και προσθέστε σιγά σιγά την σος ψαριού, ανακατεύοντας συνεχώς. Κρατήστε το ζεστό.
3. Ζεστάνετε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αφού το έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Πασπαλίστε τα χτένια με το μαύρο πιπέρι και βάλτε τα στο τηγάνι. μαγειρέψετε τα για 1 1/2 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν όσο μαλακά θέλετε. Προσθέστε τη σος και ανακατέψτε καλά. Βγάλτε το από τη φωτιά και κρατήστε τα ζεστά.
4. Βράστε ένα πακέτο πλατιά noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίξτε τα και σερβίρετέ τα ως βάση στα χτένια, στολίζοντας ανάλογα.