Τάρτα με σφολιάτα και βερίκοκα

Τάρτα με σφολιάτα και βερίκοκα

Μια απλή συνταγή με 5 υλικά.

Εύκολο στην παρασκευή, αλλά υπέροχο στη γεύση και εντυπωσιακό στην εμφάνιση, αυτό το γλύκισμα θα σας ξετρελάνει.

Υλικά
2 κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας, ελαφρώς ξεπαγωμένα
1 φλιτζάνι «ψιλή» ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια κονσέρβα 825 γραμμαρίων με βερίκοκα κομμένα στη μέση, στραγγισμένα
50 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και πιέστε τα απαλά να κολλήσουν. Κόψτε τις γωνίες για να έχετε ένα στρογγυλό δίσκο.
2. Τοποθετήστε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και 1/3 του φλιτζανιού κρύο νερό σε ένα τηγάνι, διαμέτρου 20 εκατοσ. που μπαίνει στο φούρνο, σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (χωρίς το μείγμα να βράσει).
3. Αυξήστε τη φωτιά στο μέτριο. Φέρτε το σιρόπι σε βρασμό και βράστε, χωρίς να ανακατεύετε, για 7 - 8 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να γίνει χρυσό. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και τακτοποιήστε τα βερίκοκα πάνω στο καραμελωμένο σιρόπι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Πασπαλίστε με το κομμένο βούτυρο.
4. Από πάνω στρώστε το στρογγυλό κομμάτι σφολιάτας που κόψατε κάνοντας πτυχές στις άκρες. Ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι η ζύμη να αποκτήσει χρυσό χρώμα. Αφήστε την τάρτα σας στο τηγάνι για 10 λεπτά και αναποδογυρίστε τη σε ένα πιάτο. Περιχύστε με κρέμα γάλακτος και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Τάρτα μήλου με κρέμα ζαχαροπλαστικής

Εύκολη τάρτα αχλαδιών με σφολιάτα

Τάρτα φρούτων με μασκαρπόνε