Πεντανόστιμη τάρτα με πανσέτα, μασκαρπόνε και φρέσκα κρεμμυδάκια

Πεντανόστιμη τάρτα με πανσέτα, μασκαρπόνε και φρέσκα κρεμμυδάκια

Μια λαχταριστή συνταγή για κάθε περίσταση.

Με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά, μέσα σε λίγο χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη φανταστική ανοιξιάτικη τάρτα που μπορεί να συνοδεύσει το μεσημεριανό σας τραπέζι ή να γίνει το τέλειο σνακ για ένα πλούσιο πρωινό ή ένα χαλαρό απόγευμα.

Υλικά
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
λίγο αλεύρι για τη φόρμα
1 ζύμη για τάρτες, έτοιμη
1 μεγάλο ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
2κ.γ. φυτικό ελαιόλαδο
85γρ. πανσέτα, κομμένη σε κομματάκια
5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα τυρί μασκαρπόνε
2 κούπες τριμμένο τυρί πεκορίνο
3 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2κ.γ. αλάτι κοσέρ
1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάλτε τη σχάρα στην μέση του φούρνου και προθερμάνετε στους 200C.
2. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για τάρτες, ξετυλίξτε την ζύμη και απλώστε την απαλά στην φόρμα, κόβοντας όση περισσεύει από τις άκρες.
3. Με ένα πιρούνι τρυπήστε την επιφάνεια της ζύμης. Πάρτε ένα πινέλο και αλείψτε το χτυπημένο αυγό πάνω στην ζύμη. Βάλτε την φόρμα στον φούρνο και ψήστε την ζύμη για 10 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει για άλλα 10.
4. Στο μεταξύ, σε ένα μεσαίο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα την πανσέτα και τσιγαρίστε την, ανακατεύοντας συνεχώς, για 6 με 8 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή. Βάλτε την σε απορροφητικό χαρτί για να ρουφήξει τα περιττά λάδια.
5. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά. Προσθέστε το μασκαρπόνε, το πεκορίνο, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι και την πανσέτα. Ρίξτε το μείγμα στην ζύμη και βάλτε τη στο φούρνο για περίπου 18 λεπτά, μέχρι το μείγμα να είναι έτοιμο και η κορυφή να έχει πάρει χρώμα.
6. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει για 10 με 15 λεπτά, βγάλτε την από τη φόρμα, κόψτε την σε κομμάτια και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.