Παγωτό γιαούρτι με τρία εσπεριδοειδή

Παγωτό γιαούρτι με τρία εσπεριδοειδή

Πορτοκάλι, μοσχολέμονο και λεμόνι σε μια γευστική τριπλέτα παγωτού με γιαούρτι.

Μία βάση παγωτού σε τρεις διαφορετικές εκδοχές αρωματισμένες με εσπεριδοειδή.

Υλικά
2/3 του φλιτζανιού «ψιλή» ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελατίνης
3 φλιτζάνια γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα φλούδας μοσχολέμονου (lime)
1 κουταλιά της σούπας χυμός μοσχολέμονου (lime)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα φλούδας λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση
1. Συνδυάστε τη ζάχαρη και 1/3 του φλιτζανιού κρύο νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, αναδεύοντας για 2 έως 3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ.
2. Προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε το μείγμα σας 5 λεπτά να ξεκουραστεί και να κρυώσει. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε.
3. Χωρίστε το μείγμα σε τρία δοχεία πέντε εκατοστών βάθους και διαστάσεων 12 x 18 εκατοσ. Προσθέστε στο ένα μπολ τη φλούδα και το χυμό μοσχολέμονου, στο δεύτερο τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού και στο τρίτο τη φλούδα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη τα τρία μπολ και τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο.
4. Βάλτε τα τρία μπολ στην κατάψυξη για 3 ώρες. Ξεσκεπάστε τα και ανακατέψτε το καθένα με ένα πιρούνι για να «σπάσουν» οι κρύσταλλοι. Καλύψτε τα ξανά και βάλτε τα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες. Λίγο πριν σερβίρετε αφήστε τα παγωτά σας σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικό παγωτό κανέλα

Αρωματικά ζελεδάκια λεμονιού

Ελαφρύ σορμπέ λεμόνι